1°C

Beograd

JORDAN ĐORČEV U EMISIJI U "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "Ne postoji manifstacija koja ne spaja naše srspko-slovensko prijateljstvo"!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem ugostili smo bivšeg predsednika iz pobratimske opštine Sv Nikole- Jordana Đorčeva.

Vi ste obnovili prijateljstvo Svetog Nikole i Ćićevca?

- To je bilo 2003. godine kada sam bio gradonačelnik nisam mislio da je to ozbiljna stvar, i eto trajalo je samo jedan mandat za razliku od gospodina Zlatana. Mi smo obnovili prijateljstvo ali je ono postojalo i ranije još sedamdesetih, pa se prekinulo. Takav tip druženja opština, kao takav tip prijateljstva ne postoji na Balkanu. Nema manifestacije koja ne prođe bez naših poseta kao i bilo kojih kulturnih dešavanja, a ne samo to, ima i mnogo mepšovitih brakova koji su se dogodili.

Vi ste u upravnom odboru Slovenske Akademije?

- Ja sam predsednik upravnom odbora Slovenskog Univerziteta, akademik sa Slovenske Akademije ali to nije vezano za naše odnose sa Ćićevcom. Ko god da dođe u Svetom Nikolu da postane gradonačelnik on zna da naše prijateljstvo mora da se održi, to je pravilo - rekao je Jordan Đorčev.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar