1°C

Beograd

DUŠAN ĐOKOVIĆ U EMIISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "Dosta ulažemo na polju kulture!" (VIDEO)

Današnja emisija “Prelo u našem sokaku” posvećena je opštini Rača. Tom prilikom gost naših voditelja, domaćina je bio predsednik Skupštine Opštine Rača, Dušan Đoković.

- Opština Rača sprovodi u delo čitav spektar mera koje se odnose na poboljšanje kvaliteta svih naših građana. O tome ste mogli da čujete i od našeg predsednika opštine a nešto i da vidite u video prilogu. Opština Rača ima problem problem bele kuge kao i svi u Srbiji i zaista činimo dosta na polju populacione politike kako bi smo posledice bele kuge sveli na najmanju moguću meru. Pored ostalih mera, sprovodimo i direktna izdvajanja na tom, polju i našim porodiljama isplaćujemo po 10.000 dinara iz budžeta. Naročito smo ponosni na meru koju sprovodimo povodom "Dana opštine", majkama koje rode treće, četvrto i svako naredno rođeno dete isplaćujemo određenu sumu novca. Majkama sa troje dece dodeljujemo otprilike iznos dve bruto plate u tom trenutku. U opštini Rača to je negde oko 1000 evra a majkama sa petoro dece tri bruto plate a sa petoro i više dece, četiri bruto plate. U toku prethodne godine sproveli smo i jedan projekat na polju populacione politike koji je sproveden u sardanji sa ministrom bez portfelja, profesorom doktorom Slavicom Đukić Dejanović. Vrednost projekta je negde oko trideset i pet miliona dinara A dvadet sedam miliona dinarasmo podelili našim ljudima koji su konkurisali za ovaj projekat i ispunili uslove. Praktično svako ko je konkurisao za ovaj projekat i ispunio uslove, sredstva u vrednosti do 600 hiljada dinara za nabavku opreme za poljoprivredu su dodeljeni. Imamo pozitivni odjek roditelja na te mere, spremamo se za sledeći konkurs koji će ministarstvo da raspiše.- rekao je gospodin Đoković sa kojim smo pričali i na temu kulture i koliko je razvijena u opštini Rača:

- Dosta ulažemo na polju kulture. Amaterizam se nalazi u okviru Kulturnog centra, imamo amatersko pozoriste koje postoji od ’90ih godina. U predhodnih 10 godina smo se p,lasirali na republicko takmicenje. Takođe, od 356 dana imali smo 120 dana različite manifestacije. Naši folkloraši učestvuju u realizaciji sedamdeset odsto manifestacija.

Video:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar