4°C

Beograd

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ U "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "Ponosna sam što sam rođena Račanka!" (VIDEO)

Današnja emisija “Prelo u našem sokaku” posvećena je opštini Rača. Tom prilikom gost naših voditelja, domaćina je bila i ministarka u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović.

Malo je poznato da je ministarka Dejanović rođena u Rači.

- Ja sam rođena Račanka i vrlo sam ponosna na tu činjenicu. A inače u račanskoj opštini, u selu Đurđevcu gde se rodio moj otac, gde je praktično moja porodična kuća, svi moji intimni jubileji se tu odvijaju- moja krsna slava, moj sin se venčao u Đurđevu pored bunara u dvorištu, Bora Dugić svirao na fruli a Dobrica Erić govorio stihove i tako je bio jedan od najznačajnijih događaja u mom životu, upravo u opštini Rača..Rača je u srcu.- rekla je ministarka a potom dodala koliko se radi na populacionoj politici u Srbiji i naravno u Rači:

- Nema dragocenije stvari u Srbiji od deteta. Sve mere treba da budu usmerene za bolji kvalitet zivota, bolje mogucnosti zapošljavanja, pomažemo privrednicima finansijki, da standard porodica bude bolji, briga o starima. Nije to samo davanje novca, ne moze se roditeljstvo platiti, to treba da bude slobodna volja, ali vrlo odgovorni ljudi se plase neuspeha, da postignu sve.- dodavši da su naše mere za razliku od Evrope i Amerike kada je u pitanju obezbeđivanje uslova za majke bolje.

- Naša normative je bolja od Evropske.

Video:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar