0°C

Beograd

ALEKSANDRA MILOVANOVIĆ U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "U našoj opštini su zastupljeni razni oblici turizma!"(VIDEO)

Aleksandra Milovanović, diplomirani turizmolog iz Aleksinca bila je gošća naše emisije "Prelo u našem sokaku" kako bi zajedno sa našim voditeljima Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem predstavila sve blagodeti i bogatstva koje aleksinačka opština ima da ponudi.

- Svakako možemo reći da su u našoj opštini zastupljeni razni oblici turizma. Aleksinac ima povoljan saobraćajni i geografski položaj. Tuda prolaze regionalni pravac ka Kruševcu, Prokuplju i Sokobanji. A imamo i hotele na svega dvadesetak kilometara.- rekla je Aleksandra.

Međutim, kroz Aleksinac se ne prolazi samo. U njemu i njegovoj okolini možete posetiti

- Na teritoriji Aleksinca su sagrađeni brojni istorijski spomenici tokom duge istorije, a i okoline. Izdvojiću najposećeniji lokaliteti u našoj opštini. To je Ruska crkva u Donjem Adrovcu, delgradski šančevi, manastir Svetog Stefana u Lipovcu i mnogi drugi.

Što se tiče manifestacionog turizma, ni njega ne smemo zaboraviti jer je takođe jako razvijen a osvrnuli smo se i na etno turizam:

- Etno turizam je razvijen u selima Lipovac i Radevac. U Lipovcu imamo i ustanovu za odmor i rekreaciju za decu. Takođe, Ruska crkva je najposećenija u našoj opštini, posvećena Svetoj Trojice koju posećuju i Aleksinci i ljudi iz drugih krajeva kao i Rusi.

Pogledaj video:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar