10°C

Beograd

VOJKAN POPOVIĆ U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "Imamo pokretnu biblioteku pod sloganom "knjiga za sve" - bibliobus"! (VIDEO)

U emisiji Prelo u našem sokaku sa voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem, ugostili smo direktora Narodne biblioteke u Aleksincu - Vojkana Popovića.

Vojkane 150 godina postoji biblioteka u Aleksincu?

- Sto pedeset godina postoji biblioteka u Aleksincu započeta kao kasina, da bi posle dugog perioda pstala samostalna ustanova 1995.godine, i ona je samostalna ustanova u kulturi na teritoriji opštine Aleksinac. U svojoj strukturi i organizaciji biblioteka Vuk Karadžić ima pored centrale, istureno odeljenje na aleksinačkom rudniku, Žitkovcu i Tešici. Ono što je posebno zanimljivo je da imamo pokretnu biblioteku pod sloganom "knjiga za sve" - bibliobus. Opština Aleksinac ima 72 sela a od toga 40 sela pokriva bibliobus. Naši sugrađani imaju besplatno učlanjenje i učenicima je sve besplatno od 5 do 8.razreda. Mi se trudimo da organizujemo posete dečijih pesnika, pomenuo bih Vlastu Cenića, Violetu Jovović, Rusomira Arsića koji je čest gost toj deci na selu - rekao je direktor biblioteke.

Pogledaj video:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar