21°C

Beograd

EKIPA PRELA U ZAJEČARU : " FELIX ROMULIANA pod zaštitom UNESC-a !"

U nedelju 28.jula, emisija " Prelo u našem sokaku" je gostovala u Zaječaru.

U gradu koji je inače poznat po legendarnom muzičkom takmičenju , Gitarijadi, te neverovatnom prostranstvu ostataka Dikolecijanove palate , lokalitetu iz 4.veka, Felix Romuliana.

Šta se može videti sve kod vas u gradu? Šta obilaze turisti i u čemu uživaju najviše ovde ?

- Zamislite sredinu gde presecaju dve reke, sredinu gde su veliki termalni izvori, zamislićete ustvari jedan centar regiona. Zato mogu prvo da vam kažem da su svi dobrodošli u Zaječar. Gostoprimstvo, dobra domaća kuhinja, odlična vina i pića iz naše krajine, pesma, igra , Gitarijada, pozorište " Zoran Radmilović" to su samo neki od simbola grada Zaječara, ai naše opštine.

Mogla bih pomenuti i park šumu " Kraljevica" poznato izletište i utočište u prirodi za spas od gradske guzve i vrućine. Tu ima mnogobrojnih terena za sport, pa je za ljubitelje rekreacije i sporta ovo idealno mesto.

A ovo mesto gde se danas nalazimo mi i cela ekipa vaše emisije je Popova plaža, bajkovito mesto u prirodi za koje je zadužen jedan tim ljudi. Tu je kompleks terena za golf, par tensiskih terena kao i košarkaških i fudbalskih, a tu su i uređene staze za prijatnu šetnju kroz ovo bujno zelenilo. -

Happytv.rs
Foto: Arhiva