Izvor: BSC HAPPY
27.03.2023 u 22:10
6

PROFESOR PERIŠIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: „Mi smo jedini narod u Evropi koji je sve svoje države u 20. veku izgubio“

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Emisiju vodi proslavljeni novinar Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju stručnjaci iz zemlje i regiona.

Večerašnja emisija „Ćirilica“ autora i voditelja Milomira Marića obara sve rekorde gledanosti, a svoj stav su na goruće teme iz sveta politike dočarali vrsni stručnjaci, a današnja tematika nazvana je simbolično „Srbija u novoj podeli sveta“.

BOJAN DIMITRIJEVIĆ U „ĆIRILICI“: „Đinđić je bio iznenadna amplituda u političkom životu Srbije i čovek takvih performansi se posle njega nije pojavio!“

Dr Srđan Perišić – profesor geopolitike,  bio je jedan od gostiju popularne emisije koji je u svom izlaganju govorio o tome šta je pisao u svojoj knjizi pod nazivom „Geopolitika i Srbi“, o geopolitičkoj strategiji tokom 20. veka do danas, o tome kako je srpska elita doprinela da se Srbi odreknu sopstvenog identiteta zarad stvaranja Jugoslavije, naglašavajući da smo jedini narod u Evropi koji je izgubio sve države.

– Na tapetu smo više od 100 godina, Srbi se nalaze u iluziji ili u zabludi prema tom Zapadu, i prema toj Velikoj Britaniji. Pouka do sada je da ne smemo da verujemo Velikoj Britaniji, njihov premijer iz sredine 19. veka je Srbe nazivao suvozemni mešanci, kombinacija rasizma i geopolitike. Velika Britanija protiv Srbije radi još od ubistva Karađorđa, on je praćen od strane britanskih agenata, to je prvo ubistvo moderne Srbije i tu već vidimo Britansku ulogu, događaj gde je ona umešala svoje prste. Od kako su Srbi dobili modernu državu, od tada Velika Britanija sebi daje zadatak da u Istočnoj Evropi gde je videla i Srbe, mora da stvori kordon. Srbija mora po njima da bude kordon, tampon zona prema Rusiji s jedne strane, s druge strane onemogućiti Srbiji da se objedini u jedinstvenu srpsku državu, to je alfa i omega britanske geopolitike nekad i sada. Obe Jugoslavi su bile kordon zona, i dan danas to traže od Beograda i Srbije da bude tampon zona. U svojoj knjizi pišem o tome zašto je srpska elita krenula u stvaranje Jugoslavije. Pa zato što su hteli da skoče u Evropu, da se ne lažemo, Evropa tog vremena je bila centar sveta, materijalni napredak, progres u svakom smislu, tamo je sve bilo. Onda srpska elita kaže moramo da se odreknemo svog identiteta da bismo ličili na Zapadnu Evropu, kako ćemo to da uradimo, tu su Hrvati rekli da ih predvode u Evropu tako što će formirati zajedničku državu, oni su to podržali i to se dogodilo, formirala se zajednička država, međutim gde smo mi skočili, nismo skočili u Evropu. Dakle ideja Jugoslavije je bila unutrašnja ideja srpske elite, ne običnog srpskog seljaka. Srbija se za vreme kralja Milana odrekla srpske ideje, međutim ono što se dogodilo 7. decembra 1914. godine, Niškom deklaracijom, taj događaj može da se označi kao istorijski događaj, odnosno geopolitički događaj, odricanje od sopstvenog identiteta da bi se stvorila Jugoslavija. Mi smo praktično jedini narod u Evropi koji je sve svoje države u 20. veku izgubio, nestala je kraljevina Jugoslavija, nestala je socijalistička Jugoslavija, nestala je Savezna Republika Jugoslavija, sve smo države izgubili, sve zbog srpske političke elite. Ja u svojoj knjizi kritikujem elitu 20. veka jer nije razmišljala i nije se vodila svojom političkom idejom, rekao je između ostalog dr Perišić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

6 thoughts on “PROFESOR PERIŠIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: „Mi smo jedini narod u Evropi koji je sve svoje države u 20. veku izgubio“”

  1. Svideli su mi se predlozi sinoc gospodina prof. Perisica , bas sam napisala komnetar o tome u 021.rs , ako ga objave , svi su bili dobri ali prof Persic se malkice izdvojio .

    1
    0
    Odgovori
  2. Ama treba da se ponavlja sto vise ono sto je rekao prof. Perisic , da nam se ureze u mozgove i da ne ocekujemo nista vise od njih , stalno se nadamo te opametice se, te docice im iz dupeta u glavu, te promenice se , te mozda se konacno i sazale na Srbiju, ma kakvi, mrze nas i to strasno i zele nam sve najgore i to najgore oni da urade ne smao da zele .
    Bio je dobar kao i obicno ekonomista Dimitrijevic ali kad rece ono za Slobu da bi ga ranije mogao zadaviti, nije trebao to da kaze jer moze tako pogresiti u vezi nekog drugog drugi put i sta onda da kazu oni koji ga slusaju i veruju mu , mora tacno da proceni ljude , ajde de, jednom je pogresio nece vise . Svi su bili dobri svako na svoj nacin, volim kada je Cirilica pametna odmah se i ja osecam nekako pametno iako nisam bas ali nisam da nisam promocurna, sada ste nadrljali od komentara ,otkrila sam vas portal , salim se necu , odoh ja malo na 021 rs.i oni mi se svidjaju . Vojvodina mi se mnogo svidja a pogotovu neki njihov Vojvodjanski magazin, ne zna se sta je lepse u njemu, dal slike, dal tekstovi, dal recepti, dal , ma sve .

    1
    0
    Odgovori
  3. E pa necemo u EU iz inata Maricu , jedino ako se Evropa problizi Rusiji ali to se nece desiti , kakvo tek cudo stvaraju Amerikanci sada u Evropi , to ce omateti svet u sledecih verovatno 200 godina, sta god da stvore nije dobro ni za koga sem za njih, valjda smo se toliko naucili . Gledam tamo u drugim novinama Finci organizuju kurs za srecne ljude kao srecna drzava , pa znate kada bi to oni bili srecni da se na njih uskopistio olos od pola sveta kao na nasu Srbiju , dobri smo mi kakvi bi mogli biti posle svega sta smo doziveli ali smo doziveli ne samo od spoljasnjeg sveta vec i od nasih nekih politicara da makar oni nisu radili ono sto su radili , gore je da se od njih dozivi neko zlo nego od bilo koga sa strane , zato neka se svi politicari urazume .

    1
    0
    Odgovori
  4. Mnogo volim da pohvalim nesto ako mi se svidja , ono sto je gospodin Perisic pricao preksinoc je bilo bas po mom ukusu, onako kako treba.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter