18°C

Beograd

SASTANAK PRIVREDNIKA SRBIJE I SAUDIJSKE ARABIJE: Trgovinska razmena dve zemlje dostigla 174 miliona dolara

U Privrednoj komori Srbije sastali su se privrednici iz Srbije i Saudijske Arabije, zemlje u kojoj se nalazi 16 odsto svetskih zaliha nafte, a predsednik PKS Marko Čadež kaže da je glavni zadatak da srpske kompanije, ali i firme iz regiona, budu što prisutnije na velikom saudijskom tržištu.

Na otvaranju poslovnih susreta srpskih i saudijskih privrednika, Čadež je rekao da je u proteklih pet godina trgovinska razmena Srbije i Saudijske Arabije dostigla 174 miliona dolara, ali da to nije ništa u odnosu na potencijal koji postoji.

Saudijskim privrednicima je poručio da Srbija ima da ponudi kvalitet i proizvoda i usluga, da su srpske kompanije kvalitetne i konkurentne i da Srbija danas jeste jedna od prepoznatih destanacija gde nastaje inovativna tehnologija.

Predsednik Saveta saudijskih komora Al Aibidi Sami Abdulah naveo je da Srbija i Saudijska Arabija imaju jako dobre odnose koje, ističe, moraju da pretvore u vrlo korisne trgovinske odnose.

Državni sekretar Ministarstva privrede Branimir Stojanović rekao je da je Srbija odlučna da pojača konkurentnost privrede i dodatno poboljša poslovno okruženje, između ostalog, i ulaganjem u infrastrukturu. Naveo je da je Srbija globalni lider u privlačenju stranih direktnih investicija zahavljujući, pre svega, političkoj i ekonomskoj stabilnosti.
Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar