0°C

Beograd

"CRNI PETAK" CRN ZA KUPCE Ovo su zamke šopingmanije! (FOTO, VIDEO)

Iz godine u godinu trgovci se sve više trude da popularizuju “crni petak” kao i da omasove kupovinu. Crni petak mnoge potrošače više iznervira nego što ih obraduje jer su trgovci prilično “teški” na popustima.

Šopingmanija stigla nam je sa zapada, dobro je tempirana, jer pada u vreme kada ljudi imaju potrebu da kupuju poklone. Agresivan marketing šalje poruku da je kupovina poželjna i dobra za svakoga.

Da biste vratili kupljenu robu, po Zakonu o zaštiti potrošača, morate da se žalite na funkcionalnost, odnosno da roba ima neki nedostatak.

Gradovi i prodavnice danima su oblepljeni plakatima o popustima i do 80 odsto na brojne proizvode od knjiga do bele tehnike, a reklame iskaču i iz svakog privatnog mail boksa, telefona, sa društvenih mreža, portala, TV-a, radio stanica.

- Da li su sniženja stvarno velika kako su i najavljivana ili je u pitanju samo "marketinška manipulacija" i da li je došlo do pomaka u odnosu na prethodne godine pa je "reklama o najvećoj ponudi i najvećim sniženjima" istina, reći će nam novčanici ili dan nakon “crnog petka”.Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar