°C

Beograd

BEOGRAĐANI ODLUČILI O SUDBINI STAROG MOSTA: OVO će biti njegovo NOVO mesto! (FOTO, VIDEO)

Beograđani su odlučili o sudbini Starog Savskog mosta, izjavio je ekskluzivno za Telemaster gradski urbanista Marko Stojčić.

Naime, nezvanični rezultati ankete koja je sprovedena, ukazuju da su se građani u velikom broju odlučili za ponuđenu „varijantu 1“ , odnosno, da se postojeći most demontira i postavi u parku Ušće, da na njegovom mestu bude izgrađen novi ali i da grad dobije još jedan most koji će povezati Novi Beograd i Adu Ciganliju.

Stojičić kaže i da je nedavno počela prva od ukupno četiri faze radova na velikom projektu rekonstrukcije Savskog Trga, a koja podrazumeva i kompletno uređenje stare zgrade železničke stanice.

Komentaršući veliki broj napuštenih i nezavršenih velikih objekata u Beogradu, Stojičić kaže da ni grad, ni država ne mogu mnogo toga učiniti s obzirom da je reč o privatnim svojinama.

On međutim kaže da je dobra vest to što je jedan od najpoznatijih napuštenih objekata, velika zgrada sa heliodromom preko puta beogradske arene, dobila novog vlasnika i što će uskoro, ne samo biti završena, već će postati i komercijalno veoma važna lokacija u Beogradu.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar