Izvor: Mozzarssport.com
17.02.2023 u 10:37
0

Džajićev tim: Bjeković, Nedimović, Kolarov i Babović… Nikodijević ideja za genseka?

Pred izbore u Fudbalskom savezu Srbije još uvek veoma neizvesno

Dovoljno je bilo da Nemanja Vidić najavi kandidaturu pa da se deo Skupštine FSS koji je protiv velikih promena uskomeša, ujedini i učini sve ne bi li nekadašnjem kapitenu Srbije suprotstavio odgovarajućeg protivkandidata. Takvog su našli u 76-godišnjem Draganu Džajiću, koji po opštoj proceni domaće štampe ima podršku većine od 85 delagata koji će 14. marta birati novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Još pre toga, svi kandidati moraće da predstave program i tim najbližih saradnika i mada se to još nije desilo, Džajićev se naslućuje.

U njegov Izvršni odbor izvesno će ući i Nenad Bjeković, ljuti rival iz vremena kada su obojica bili u ulogama direktora beogradskih večitih rivala i često umeli da preko medija odapinju otrovne strelice jedan ka drugom. Bjeković je, podsetimo, bio kandidat za predsednika FSS u oktobru, ali nije izabran jer su isti ovi delegati ignorisali njegov poziv da dođu na izbornu Skupštinu. Sada im je ipak 75-godišnjak bio potreban, kako bi umirili Partizan, koji će tako dobiti predstavnika u Savezu.

Uz Bjekovića biće i bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je planirao da preuzme funkciju prvog čoveka FSS, ali je posle Vidićeve kandidature shvatio da bi ipak bilo previše da se kao neko bez iole značajnog fudbalskog iskustva upusti u trku sa legendom igre. Zato je i najavio da će, u slučaju da se kandiduje, Džajić imati njegov siguran glas što će biti nagrađeno mestom u Izvršnom odboru i verovatno još većim ovlašćenjima, jer je jasno da u ovim godinama Džajić i Bjeković neće moći sami da se rvu sa svim problemima.

Potpredsednik za sportska pitanja zadužen bi mogao da bude Aleksandar Kolarov, njemu su lobisti nudili i funkciju predsednika, sve da bi našli adekvatnog protivnika Vidiću, ali je bivši as Manlester Sitija je to odbio.

Na kraju, nedoumica oko četvrtog potpredsednika, jer iako se očekivalo da će to biti Stefan Babović, nakon što je kao predstavnik Napretka postao delegat Skupštine, Sportski žurnal danas piše da će to ipak biti njegov otac, poznati biznismen Milija Babović.

Što se tiče ostalih pozicija, Sport Klub navodi da bi članovi Izvršnog odbora mogli da budu Vladan Gašić, sin ministra policije Bratislava Gašića ispred regiona Istok, pa Milan Zdravković, predsednik FS Beograda, standardno bi već tu bio Dragan Simović iz Spartaka kao glas regiona Vojvodine, dalje Nebojša Živanović, prvi čovek Zapada, dok bi superligaše mogli da reprezentuju Dragoljub Zbiljić (Vojvodina), Dijana Petrović Đorđević (Čukarički)…

Informer piše i da će Jovan Šurbatović morati da napusti funkciju generalnog sekretara i da Džajić želi da na njegovo mesto dovede Nikolu Nikodijevića, aktuelnog predsednika Skupštine grada, ali tu konkretnih razgovora još nije bilo.

Džajić definitivno u trci za predsednika FSS, ima apsolutnu podršku

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter