Izvor: Tanjug
13.03.2023 u 17:28
0

DODIK NE ODUSTAJE OD JASNOG NARATIVA: „Istočno Sarajevo strateški važno za Republiku Srpsku!“

On je istakao da je grad Istočno Sarajevo strateški važan za Republiku Srpsku i podsetio da su pre nekoliko godina evidentirani najveći problemi, koji su do danas rešeni.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je bolje saobraćajno povezivanje opština u okviru grada Istočno Sarajevo, zbog čega se radi studija izvodljivosti za probijanje cevi tunela koji bi povezao Pale sa gradskim jezgrom.

DODIK OTKRIVA DETALJE: Biće predložen zakon o delovanju nevladinih organizacija identičan američkom!

Dodik je istakao da će ovaj projekat u narednih četiri-pet godina biti sigurno urađen, navodeći da mnogi nisu verovali u sličan projekat koji je urađen na prevoju Čemerno.

„Od bolnice, do puta prema Jahorini, kao i određenih rešenja koja su bila važna za opštine u sastavu grada“, izjavio je Dodik novinarima nakon sastanka sa gradonačlnikom Istočnog Sarajeva. Govoreći o važnosti grada, Dodik je istakao i Univerzitet u Istočnom Sarajevu i napomenuo da je od ključne važnosti stvoriti uslove za dobro studiranje i kvalitetan kadar na fakultetima.

Istakao je da je Vlada Republike Srpske učestvovala u rešavanju svih važnih problema sa kojima se susretao sam grad Istočno Sarajevo i opštine u njegovom sastavu, te napomenuo da će institucije nastaviti da rade na projektima važnim za razvoj Istočnog Sarajeva.

„Učinićemo sve da napravimo razliku koja je potrebna u pogledu razvoja grada u odnosu na prethodnu deceniju, da svakih pet do deset godina vidimo rezultate projekata“, kazao je Dodik.

Dodik se ranije danas u Istočnom Sarajevu sastao sa gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem, a večeras će prisustvovati svečanoj sednici Skupštine grada Istočno Sarajevo povodom obeležavanja 30 godina od zvaničnog donošenja Statutarne odluke o organizaciji Srpskog grada Sarajeva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter