Izvor: Tanjug
25.03.2023 u 18:38
0

NOVI PROTESTI U IZRAELU: Netanijahu na tapeti zbog jastoga!

Večeras se očekuju novi masovni protesti građana Izraela protiv najavljene reforme sudstva iza koje stoji kabinet premijera Benjamina Netanijahua, a prvi demonstranti su počeli da se okupljaju u Tel Avivu i drugim gradovima.

Demonstracije protiv reforme sudstva ulaze u 12. nedelju, a policija u Tel Avivu je već počela da zatvara glavne puteve da bi omogućila masovno okupljanje građana, prenosi Tajms of Izrael.

NIŠTA OD SUSRETA SA SI ĐIPINGOM: Predsednik Brazila Lula da Silva otkazao posetu Kini

Očekuje se da će se u Tel Avivu večeras okupiti desetine hiljade nezadovoljnih građana, a protesti će se održati i u Jerusalimu, Haifi, Hercliji, Beršebi, kao i na drugim mestima.

Demonstrantima će se obrati čuveni autor naučnih bestselera Juval Noe Harari, Sofija Koen, ćerka slavnog izraelskog špijuna Elija Koena, kao i bivša ministarka pravde Izraela Cipi Livni.

Premijer Netanijahu se pored masovnih protesta součava sa kritikom zbog nedavne večere u Londonu u restoranu koji nije košer tokom jevrejskog šabata.

Na snimku se vide Benjamin i njegova supruga Sara Netanijahu, a osoba koja je snimala video ima ispred sebe tanjir sa jastogom, koji je zabranjen po pravilima košer ishrane.

Nije jasno koju vrstu hrane je Netanijahu te večeri konzumirao.

-Netanijahuovo licemerje nema granica- komenstarisao je ovaj snimak vođa izrealske opozicije Jair Lapid.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter