Izvor: Tanjug
03.01.2023 u 19:07
0

OGLASIO SE AMBASADOR SRBIJE U BUGARSKOJ: „Policija istražuje kako je smrt nastupila, znamo da nema direktne veze između dvojice muškaraca“

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović izjavio je danas da je poznat identitet srpskog državljanina koji je pronađen mrtav na planini u Bugarskoj.

– Za sada je poznat identitet srpskog državljanina i činjenica da je pronađen mrtav, sve ostalo je nadležnost bugarskih institucija, a one će naknadno utvrditi kako je došlo do samog incidenta šta se desilo, gde je bio smešten, kako je došao do planinske staze – rekao je Jović.

Dodao je da je, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao, srpski državljanin nađen ispod obronaka planine Vihren, kao i da je reč o čoveku koji je bio planinar.

– Jedna od pretpostavki, ali samo pretpostavki, je da je izašao u planinsku šetnju, a da li je pao sam, da li je gurnut, to mogu da nam kažu nadležne bugarske institucije kada završe istragu – kazao je Jović.

– Naš državljanin je slučajno pronađen prilikom potrage za bugarskim državljaninom čiji je nestanak prijavljen pre nekoliko dana i koji je pronađen na tridesetak metara od tela našeg državljanina. U potrazi za njihovim državljaninom dronovi su snimili nešto što im je bilo sumnjivo i našli su i jednog i drugog. Ono što mi znamo jeste da nema direktne veze između njih dvojice… – kazao je Jović.

PRONAĐENO BEŽIVOTNO TELO SRBINA U BUGARSKOJ: Pored njegovog leša pronađen još jedan mrtav čovek

Dodao je da je ambasada u stalnoj komunikaciji sa najužom porodicom stradalog srpskog državljanina.

– Nastojimo da u skladu sa objektivnim mogućnostima njegovo telo bude prebačeno u Srbiju – rekao je srpski ambasador.

Državljanin Srbije (55) pronađen je mrtav na planini Pirin na jugozapadu Bugarske, saopštila je danas uprava policije u Blagoevgradu. Bugarska agencija BTA navodi da je telo srpskog državljanina pronađeno dok su spasioci tragali za 69-ogodišnjim državljaninom Bugarske u blizini vrha Vihren.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter