Izvor: Informer.rs
23.05.2023 u 22:13
1

PROŠLO JE TAČNO ČETIRI GODINE OD POSLEDNJEG TROFEJA PARTIZANA U FUDBALU! Evo šta za Informer kaže Bojan Ostojić, junak čuvenog finala

Verovali ili ne, fudbalski klub Partizan poslednji trofej u fudbalu osvojio je na današnji dan, 23. maja 2019. godine! Bilo je to finale Kupa Srbije na "Marakani" protiv Crvene zvezde, kada je ekipa iz Humske slavila sa 1:0 mimo svih očekivanja.

Gotovo svi u Srbiji bili su ubeđeni da će i taj pehar završiti u vitrinama Crvene zvezde, s obzirom da je Partizan imao haotičnu sezonu. Došli su na najveći srpski stadion kao totalni autsajderi i slavili golom Bojana Ostojića, kada to gotovo niko nije očekivao.

Popularni „grobari“ tada verovatno nisu mogli da sanjaju da će to biti poslednji trofej njihovog kluba do dan-danas. Crno-beli su u narednoj sezoni završili drugi u prvenstvu, a u finalu Kupa u kovid sezoni poraženi su od Vojvodine, nakon jedanaesteraca. Sledeće godine crno-beli su ponovo bili drugi na tabeli, a u finalu Kupa poraženi su od Crvene zvezde, takođe posle penala.

Prošle sezone crno-beli su bili najbliži prekidu dominacije, jer su pod vođstvom trenera Aleksandra Stanojevića veći deo sezone bili lideri. Ipak, dozvolili su da ih pretekne Zvezda, koja je potom u finalu Kupa zahvaljujući minijaturama Aleksandra Kataija, uzela još jedan pehar pred nosom.

Ovu sezonu, koja se završava predstojećeg vikenda, ne treba ni komentarisati. Po mnogo čemu reč je o jednoj od najgorih u klupskoj istoriji. Kup je izgubljen još u prvom delu sezone porazom od drugoligaša Radničkog iz Sremske Mitrovice, a crno-beli u borbi za titulu nisu ni bili. Najmanje još godinu dana čekaće do novog pehara.

Bojan Ostojić (39), čovek koji je doneo poslednji trofej u Humsku, kaže da ni on nije mogao da sluti da će nakon njegovog pogotka na „Marakani“ uslediti višegodišnji post.
– Znam zašto me zovete, danas je četiri godine od poslednjeg trofeja Partizana – kao iz topa će Ostojić u izjavi za Informer.

Pouzdani defanzivac priseća se kako je sve to izgledalo.
– Sećam se svakog gola, jer ih nisam imao mnogo u karijeri (smeh). Šalu na stranu, sećam se svakog detalja tog meča iz finala Kupa protiv Crvene zvezde. Mislim da me je bog nagradio na tom meču. Meni su pre utakmice davali dres i plaketu kao da se opraštam od Partizana i fudbala. Postigao sam gol, pa sam posle išao na pripreme da se dokazujem i da prolazim probu. Bio sam totalno otpisan. Meč je bio specifičan po tome što su poslednje zvanične utakmice igrala dva majstora Saša Ilić i Nenad Milijaš – priseća se Ostojić.

Nada se čuveni štoper da će dugogodišnji post Partizana bez trofeja uskoro biti prekinut.
– Eto, četiri godine je prošlo, od tada je ekipa u kojoj sam i ja bio igrala dva finala Kupa, protiv Vojvodine u Nišu i protiv Zvezde na „Marakani“. Teško je kada četiri godine ne osvojiš trofej, pogotovo u velikom klubu kao što je Partizan, ali nadam se da će taj post brzo biti prekinut – ističe ovaj momak iz Sevojna.

Otkriva popularni Ostoja da mu to nije nadraži gol u karijeri, kako mnogi misle da jeste.
– Naravno da mi je drag taj gol protiv Zvezde, ali najdraži je onaj protiv Vojvodine 2017. godine, dva dana posle porođaja moje supruge – zaključuje Bojan Ostojić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PROŠLO JE TAČNO ČETIRI GODINE OD POSLEDNJEG TROFEJA PARTIZANA U FUDBALU! Evo šta za Informer kaže Bojan Ostojić, junak čuvenog finala”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter