Izvor: Novosti
18.01.2023 u 22:11
6

„ŠOLCOV UROĐENI DEFORMITET“: Zaharova odgovorila nemačkom kancelaru na njegovu izjavu da Rusija mora da bude poražena

Predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je danas reči nemačkog kancelara Olafa Šolca da "Rusija mora da bude poražena".

Ona je na svom telegram kanalu citirala Šolcove reči: „Rusija mora da bude poražena“, a potom kratko napisala svoj odgovor:

„Šolcov urođeni deformitet“.

Šolc sa Svetskog ekonomskog foruma u Davosu: „Hrabri ukrajinski narod može da se osloni na nas, a mi nećemo dozvoliti da se sve pretvori u sukob Rusije i NATO!“

Podsećamo, Šolc je u na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu rekao da, kako bi se rat završio, „ruska agresija mora da bude poražena“.

– Zato mi, sa našim partnerima, nastavljamo isporuke Ukrajini velike količine naoružanja. To uključuje sisteme protivvazdušne odbrane kao što su IRIS-T ili Patriot, artiljeriju i oklopna pešadijska vozila, što označava dubok zaokret u nemačkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici – rekao je Šolc.

Nemački kancelar je dodao da Ukrajina može da računa na pomoć Zapada, a potom dao neodređen odgovor na pitanje da li će poslati Kijevu tenkove „leopard 2“.

On je istakao da Ukrajina može da računa na pomoć Zapada „koliko god bude potrebno“.

– Po ovom pitanju sarađujemo sa našim prijateljima i partnerima i ništa ne radimo sami – rekao je Šolc

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

6 thoughts on “„ŠOLCOV UROĐENI DEFORMITET“: Zaharova odgovorila nemačkom kancelaru na njegovu izjavu da Rusija mora da bude poražena”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter