Izvor: Tanjug
19.01.2023 u 18:02
0

Predsednik Vučić o sastanku sa predstavnicima „velike petorke“ u Beogradu: „Oni su sila, oni su veliki, mi smo mali, zato će razgovori biti teški“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ga u petak očekuju teški razgovori sa "velikom petorkom" koja dolazi u Beograd jer su, kako ističe, oni veliki, a mi mali.

Vučić je u Davosu, odgovarajući na pitanje novinara sa kakvim planom dolaze specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik za Zapadni Balkan SAD Gabrijel Eskobar i savetnici iz Francuske, Nemačke i Italije kada znaju koje su crvene linije Srbije, da dolaze sa svojim planom.

„Sa tim planom dolaze, koji njih zanima, oni su sila, oni su veliki, mi smo mali, zato će razgovori biti teški“, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio i da je imao otvoren razgovor sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, kao i da je taj razgovor bio lekovit. On je novinarima u Davosu rekao da je razgovor bio otvoren kao i da je Plenković rekao šta oni zameraju, ali i da je on izneo šta mu smeta kod Hrvata.

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO IZ DAVOSA: Srbija poštuje rezolucije UN, pitanje je zašto velike sile ne poštuju to

„Bar smo otvorili razgovor i kanale za dalje rezultate“, rekao je Vučić.

On je kazao da je zadovoljan učešćem na ekonomskom forumu.

„U ovim ratnim uslovima svi o svim pitanjima moraju da misle isto, ja ne mislim da sam crna ovca, ali mislim da smete da mislite. Zadovoljan sam. Uspeo sam da pokrenem neka pitanja poput bilateralnih odnosa sa Hrvatskom, odnose sa Južnom Korejom i ta saradanja je od ključnog značaja, svoj posao smo obavili“, rekao je on.

Dodao je da se sa svojim timom dobro pripremio i za razgovore sa potencijalnim investitorima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter