8°C

Beograd

OTVORENA KRUŽNA AUTO-TRKA " NAGRADA BEOGRADA - UŠĆE 2018": Na stazi dugačkoj 2.325 metara nastupilo 100 vozača!

Svečanim otvaranjem u 12 časova, danas je na Ušću u Beogradu počela kružna auto trka "Nagrada Beograda - Ušće 2018", koju je organizovao Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS), Auto-moto savez Srbije (AMSS) i Sportski auto-moto savez Beograda, uz podršku Skupštine grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i AMS Osiguranja. Na stazi dugačkoj 2.325 metara nastupa preko 100 vozača, koji su nakon treninga u subotu, danas otpočeli borbu za pehare.

Prilikom otvaranja, publici i prisutnim takmičarima, obratili su se pomoćnik gradonačelnika grada Beograda Andreja Mladenović, predsednik SAKSS Staniša Lazarac, predsednik Sportskog auto-moto saveza Beograda i generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev, legende srpskog automobilizma Milovan Mikica Vesnić i Miodrag Mika Đelmaš i srpski šampion i najveći promoter auto sporta Dušan Borković.

Pomoćnik gradonačelnika grada Beograda Andreja Mladenović pozdravio je prisutne i istakao da Beograd ima veliku tradiciju auto trka. Nadam se da ćemo tu tradiciju uspešno nastaviti i narednih godina i da upravo ova manifestacija govori o tome da auto sport ima budućnost u našoj zemlji.

- Drago mi je što ima puno mladih ljudi koji se interesuju za ovaj sport i grad Beograd će nastaviti da

podržava AMSS i druga dva saveza koji su organizatori ove trke- rekao je Mladenović.

AMSS i SAKSS će i u narednom periodu nastaviti da ulažu napore kako bi auto sport u Srbiji napredovao i dostigao još veću popularnost. Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta i uložili trud kako bi automobilizam kao sport postigao vrhunske rezultate, naglasio je predsednik SAKSS Staniša Lazarac.

- Dobrodošli na još jedno veliko takmičenje i manifestaciju, naš ponos "Ušće 2018". Tu su naša deca koja u ovom sportu čine budućnost, a zajedno ćemo se truditi da dovedemo još mnogo šampiona. Trudićemo se da ovakva staza sa visokim standardom i novim asfaltom, zahvaljujući ljudima iz grada i komunalnim službama, dočeka i nove generacije u još boljem i sigurnijem duhu- rekao jepredsednik Sportskog auto-moto saveza Beograda i generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev.

Prisutne takmičare i brojnu publiku pozdravili su legende srpskog automobilizma Milovan Mikica Vesnić i Miodrag Mika Đelmaš, kao i srpski šampion Dušan Borković poželevši svim takmičarima sreću, uspeh i fer sportsko takmičenje, a najboljima dobar plasman.

Škripa guma, turiranje motora i "lude" vožnje i ove godine obeležiće legendarnu trku na Ušću. Gotovo u svim klasama u borbi za konačni trijumf do sada su rezultati bili neizvesni, naročito u klasama "Jugo", poznate kao "Mali N" i "Hibrid", pa se i ovoga puta očekuje uzbudljiva takmičarska atmosfera.

"Nagrada Beograda – Ušće 2018" boduje se za FIA Centralno-Evropsku Zonu (CEZ), Nacionalni šampionat Srbije, otvoreno Prvenstvo Srbije i Šampionat Bosne i Hercegovine.

Blic
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar