12°C

Beograd

GRADSKA UPRAVA: Ubuduće manje zatvaranja ulica zbog manifestacija!

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će biti napravljen spisak manifestacija zbog kojih će se vikendom zatvarati ulice i da će to ubuduće biti daleko manji broj nego što je to danas.

On je istakao da su građani u pravu, jer postoje manifestacije zbog kojih treba zatvarati ulice kao što je Beogradski maraton ili Dan pobede, ali i one za koje neke službe suviše lako daju dozvole za zatvaranje ulica.

"O tome smo prošle nedelje razgovarali gradonačelnik i ja sa nadležnim službama i dogovorili smo se da se utvrdi spisak manifestacija zbog kojih je dozvoljeno zatvaranje ulica. Ostale manifestacije će morati da se prilagode nekom drugačijem rasporedu, odnosno ili će biti u manje prometnim ulicama ili u prostorima koji su sada otvoreni za pešake ", rekao je Vesić

On je dodao da sada u Beogradu ima skoro 20 hiljada kvadratnih metara pešačke zone, a neke manifestacije mogu da se održavaju i na Adi Ciganliji, Ušću i drugim otvorenim prostorima.

"To su veliki javni prostori gde je moguće organizovati priredbe i manifestacije, a da zbog toga ne trpe ostali građani", zaključio je on.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar