16°C

Beograd

RADOJIČIĆ: Otvoren novi dečji vrtić na Paliluli!

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otvorio je danas, u naselju Karaburma, na beogradskoj opštini Palilula, dečji vrtić u sklopu osnovne škole "Jovan Cvijić".

Radojičić je kazao da je osnovna škola "Jovan Cvijić" treća u kojoj je zbog broja đaka bilo prostora da se otvori vrtić, koji u ovom momentu pohađa 60-oro dece.

- Za rekonstrukciju prostorija Grad Beograd je odvojio osam miliona dinara. Odlični su uslovi, deca su zadovoljna. Pre tri godine deset hiljada dece je čekalo na mesto u vrtićima, sada oko 2.300 dece čeka na mesto u vrtićima - istakao je Radojičić.

On je dodao da je u ovoj godini uloženo 350 miliona dinara za rekonstrukciju vrtića na teritoriji grada Beograda.

- U narednom periodu planiramo 17 novih vrtića montažnog tipa i nadamo se da ćemo obezbediti još 2.000 mesta kako ne bi bilo lista čekanja - rekao je gradonačelnik.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio je gradonačelniku za izdvojena i uložena sredstva kako bi se deci obezbedio adekvatan boravak.

- Briga o najmlađim sugrađanima je na vrhu prioriteta. Mi smo kao opština dobili transfer sredstava i odvojeno je 60 miliona dinara za rekonstrukciju vrtića, kao i 80 miliona dinara za rekonstrukciju škola - naveo je Jovičić.

Predškolska ustanova - vrtić u okviru osnovne škole "Jovan Cvijić" ima 80 mesta.

Pored gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, bio je prisutan i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar