14°C

Beograd

Photo: tanjug

Izvor: Tanjug

DANAS JE NAPUNILA 108 GODINA Rođendan najstarije Beograđanke (VIDEO)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je najstariju Beograđanku Nadeždu Pavlović, koja živi na Vračaru i koja je danas proslavila 108. rođendan.

Sa zamenikom gradonačelnika, koga je dočekala u društvu sina Radmila, snaje Rade i jedne od svojih gerontodomaćica, Nadežda je razgovarala o svom životu, zdravlju, ratnim vremenima...

BRNABIĆ SAZVALA HITAN SASTANAK: Vlada se sastaje zbog zagađenja vazduha!

Između ostalog, pričala mu je o periodu dok je bila nastavnik srpskog i nemačkog jezika i na koje načine se trudila da privoli đake da zavole učenje i njen predmet.

LOLITA ZA JEDNU NOĆ ZARADILA 550 EVRA: A evo šta su radile Gospodarica i Robinja! (FOTO)

Navela da je zdravlje dobro služi u ovim godinama i da čeka lepše vreme da više šeta, a u jednom trenutku u razgovor se putem skajpa uključila i njena ćerka Željka, koja sa porodicom živi u SAD.

Nadežda, koju je prošle godine posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, iskoristila je današnji susret i zamenika gradonačelnika zamolila da pozdravi predsednika.

20 GODINA OD UBISTVA ARKANA: Trojica osuđenih, jedan od njih mrtav, nalogodavac nepoznat!

Najstarijoj sugrađanki Vesić je na poklon doneo maramu, broš, cveće, ali i svoju knjigu o Beogradu koju čini 60 njegovih kolumni objavljenih u "Politici" i koje su ilustrovane slikama Nebojše Ðuranovića.

Najstarija sugrađanka živi sama, rodbina je često posećuje, a svakodnevno joj pomažu i gerontodomaćice. Ima ćerku Željku i sina Radmila koji živi u Novom Sadu, petoro unučadi i čeka sedmo praunuče koje je na putu.

CECA U CRNOM NA ARKANOVOM GROBU: Dve decenije od ubistva Željka Ražnatovića!

Nadežda je rođena 1. januara 1912. godine, ali rođendan slavi po Julijanskom kalendaru.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti