12°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Telegraf.rs

BRODOM DO POSLA: Beograd uvodi rečni prevoz kao javni!

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je raspisan tender za izradu studije opravdanosti rečnog javnog prevoza u Beogradu.

STANJE NA PUTEVIMA: Treba voziti oprezno i uz veće odstojanje između vozila!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će Beograd u narednom periodu uvesti rečni prevoz kao deo javnog prevoza, kao i da će za ovaj prevoz važiti pretplatne karte za javni prevoz.

- Kako bismo znali šta ćemo da tražimo od budućeg partnera u ovom poslu, kao i gde će biti stanice budućeg rečnog javnog prevoza, odnosno kojom frekvencijom će saobraćati brodovi, raspisali smo tender za izradu studije opravdanosti rečnog javnog prevoza u Beogradu -  rekao je Vesić.

LAJKOVI ZA RIJALITI ZVEZDU Mislite da ste sve videli? A ovo će vas tek šokirati! (VIDEO, GALERIJA)

Kako je prenela gradska uprava u saopštenju, Vesić je rekao da je rok za izbor stručnjaka koji će da rade studiju 12. februar.

On je napomenuo da Beograd ima skoro 200 kilometara rečnih obala i da nema grada u Evropi sa takvim pristupom vodi, a da nema razvijen rečni prevoz putni

 Ulaganja u rečni prevoz mnogo su manja od ulaganja u puteve. Ovakav prevoz bio bi brži i efikasniji, u situaciji kada su u Beogradu sve veće saobraćajne gužve zbog skoro 740 hiljada vozila. Od tog broja vozila, skoro 540 hiljada su automobili, što je 90 hiljada više nego pre šest godina. Rečni prevoz je brži, efikasniji i ekološki isplativiji - objasnio je zamenik gradonačelnika.

SPREMNA ZA POLITIČKI RING Striptizeta ulazi u izbornu trku! (VIDEO, GALERIJA)

Vesić je dodao kako veruje da svojim položajem, a posebno orijentacijom u prostornom razvoju, od Obrenovca do Zemuna i Grocke, Beograd ima uslove za razvoj rečnog prevoza putnika.

Precizirao je da će studija opravdanosti biti osnov za raspisivanje tendera za javno-privatno partnerstvo u kome će Grad da traži partnera za obavljanje rečnog prevoza.


PROČITAJTE I OVO

VUČIĆ O ZAGAĐENJU: I moja deca žive u najzagađenijem delu Srbije, zabraniti Euro3 motore

SVEŠTENIKOV POGLED LEDI KRV U VENAMA: On je najjači čovek u Crnoj Gori!

KAKVA ODBRANA MONSTRUMA: Nisam sekao Ivanu, udarao sam je muholovkom!

VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNIH MESEC DANA: Evo kada će pasti sneg!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti