0°C

Beograd

Zabavan zimski raspust: U gradu BESPLATNO ORGANIZOVANO KLIZANJE, PLIVANJE, sportski kampovi!

Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda najavio je danas da će obezbediti besplatno korišćenje sportskih centara od 30. januara do 28. februara za učenike osnovnih i srednjih škola u Beogradu.

Svi beogradski učenici od 7 do 18 godina moći će da nauče da klizaju ili plivaju, a oni koji su već savladali te veštine mogu da uživaju u pomenutim sportovima.

Sekretarijat će od sutra, 18. januara do 27. januara vršiti podelu vaučera sa kojima se ostvaruje pravo na besplatnu školu plivanja i usavršavanje tehnike plivanja. Podela vaučera će se vršiti u prostorijama Sekretarijata za

sport i omladinu u Ulici kraljice Marije 1 svakog radnog dana od 9 do 15 časova.


Takođe, zainteresovani učenici moći će da učestvuju u zimskim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama.

Cilj besplatnih programa je da se svoj deci bez obzira na materijalni status omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promena sedelačkog načina života, kao i da aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i savladaju nove veštine.

Sportsko-rekreativni programi biće realizovani u sportskim centrima u Beogradu i u Zavodu za sport i medicinu sporta RS.

Obuku plivanja i usavršavanje tehnika plivanja organizovaće deset sportskih klubova.

Zimske kampove sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim i kreativnim programom organizuju Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža", Javno preduzeće za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije „Surčin", sportski centri „Olimp - Zvezdara" i „Voždovac" i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, a rekreativno klizanje Sportski centar „Olimp - Zvezdara" i SRC „Tašmajdan".

Rekreativno plivanje i rekreativno klizanje za učenike sa invaliditetom osnovnih i srednjih škola organizuje Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda.

Oni će moći da plivaju na bazenima Banjice, Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku, Sportsko-rekreativno poslovnog centra „Milan Gale Muškatirović" i Sportskog centra „Vizura", a da klizaju na klizalištu Sportskog centra „Olimp - Zvezdara".

Školu plivanja (obuku neplivača) i usavršavanje tehnike plivanja organizuju plivački klubovi „11. april", „Termoelektrana Kolubara" Veliki Crljeni, „Novi Beograd 011", „Vračar", „Rebro", „Crvena zvezda" i „Taurunum", Klub za vodene sportove „Mornar", vaterpolo klubovi „Stari grad" i „Partizan", kao i sportski centri „Vračar", „Novi Beograd", „Pinki - Zemun", „Tašmajdan", Gradski centar za fizičku kulturu, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Sportsko-kulturni centar „Obrenovac".


Izvor: Tanjug
Foto: Arhva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar