21°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Telegraf.rs

EKIPA KREĆE NA TEREN: Nastavlja se suzbijanje komaraca sa zemlje uz podršku iz vazduha!

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ Beograd, Sektora ekologije i unapređenja životne sredine u saradnji sa JAT privrednom avijacijom danas od 18:00 časova sa šest aviona sprovode tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha, dok ekipe u tri termina sprovode suzbijanje komaraca uređajima sa zemlje

Kombinovani tretman iz vazduha i sa zemlje je do sada najefektnija mera suzbijanja komaraca koja se sprovodi u gradu Beogradu. Avionski tretman će obuhvatiti nenaseljene delove grada, priobalje, reke i velike zelene površine, posebno lokacije koje su nedostupne za sprovođenje mera uređajima sa zemlje.

Večerašnjim tretmanom obuhvatiće se površine obala Save od Ušća ka blokovima 44 i 45 i od blokova ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, obala Save ka Boljevcima, Nautičkom selu i Progaru. Takođe, avionima će se tretirati i Ada Ciganlija, Ada Međica, Makiško polje, Ostružnica, Umka, Pećinci, Velika Moštanica, Mala Moštanica, Barič, Paradajz ostrvo, Višnjica, Slanci, Veliko Selo, deo Vinče, Ada Huja, Rospi Ćuprija, Mirijevo - Badine, Mokroluška padina, Surčin - SC Surčin, Jakovo, Boljevci-jezero Živača, Progar i Bojčinska šuma.

Ekipe koje uređajima sa zemlje sprovode tretman suzbijanja komaraca izašle su na teren jutros u 4:00 časa i obuhvatile površine na lokacijama Vojvode Vlahović, Cvetanova Ćuprija, Mali Mokri Lug 1 i 2, Veliki Mokri Lug, Kumodraž selo, Jajinci 1, 2, i 4, Miljakovačke staze i Miljakovačke livade.

PROČITAJTE JOŠ...

TIODOROVIĆ ISKRENO: Ovo je pravi način borbe protiv korone

Dr Kon: Da li su trudnice SADA UGROŽENIJE?

VANREDNO STANJE u Italiji PRODUŽENO do 15. oktobra!

RUSI GAZE AMERE Putinova ratna mašinerija stigla na front, Vojska SAD u panici! (VIDEO)

U 19:00 časova ekipe nastavljaju sa radom na lokacijama Umka 1 i 2, Ostružnica 1 i 2, Ledine 1, 2 i 3, Surčin 1 i 2, blokovi 44, 45, 70, 70A, 71 i 72, Zemunski kej, Staro Sajmište, Belvil, Dorćolski kej, Beograd na vodi, Zemun Gornji i Donji grad.

Akcijom od 21:00 čas tretiraće se lokacije SC Surčin, naselje Ključ, naselje Soko Salaš i Zelengorska ulica, Boljevci, Progar, Bojčinska šuma, Nasip od bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, Vinogradska ul., Blok Zaga Malivuk, Blok Branka Momirova, Dunavac, Besni fok, Vrbovski, Preliv, Kovilovo, Jabučki i Glogonjski rit i jezero Veliko blato.

Ponovo se upućuje apel pčelarima iz Beograda i okoline, da pčele u terminima sprovođenja mera suzbijanja komaraca zatvore u košnice, a sve informacije o tome gde i kada se sprovode mere suzbijanja komaraca, svakodnevno mogu da pronađu na zvaničnom sajtu preduzeća.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti