3°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

RADOJIČIĆ: Ove godine višestruko povećana površina na kojoj se uništava ambrozija!

Golden Rose ad

Ove godine višestruko je povećana površina na kojoj se sprovodi monitoring i uništavanje ambrozije na teritoriji Beograda, kaže gradonačelnik Zoran Radojičić i dodaje da je plan da u roku od dve do tri godine monitoring "pokriva" površinu od 10.000 hektara.

On je naveo da je prošle godine monitoring rađen na skoro 370 hektara, dok je ove godine na 2.000, što je skoro šest puta više, te da je uništavanje hemijskim sredstvima ove godine sprovedeno na 130 hektara, saopštila je Gradska uprava.

Gradonačelnik Beograda kaže da je do sada 370 hektara ambrozije uništeno košenjem na gradskim neuređenim površinama i da JKP "Zelenilo - Beograd" radi uništavanje ambrozije na oko 3.000 hektara, kao i da su sada uključene i prigradske opštine.

"Ovo nije problem koji je moguće rešiti za godinu dana i ne možemo da obećamo sugrađanima da već ove godine očekuju drastično poboljšanje, ali je važno da svake godine napredujemo i na kraju dostignemo cilj, svođenje pojave ove biljke na minimalnu meru", ističe Radojičić.

OVO MORATE ZNATI

CRNA GORA OTVARA GRANICE SA SRBIJOM! Evo šta će putnicima najverovatnije biti POTREBNO ZA ULAZAK

DOBRE VESTI ZA UGOSTITELJE: Od narednog vikenda verovatno produžen rad

DOSIJE JAHORINA Ovo su pohapšeni "škaljarci" radili u šteku na olimpijskoj lepotici

Politika: Unesko se ogradio od Rakića

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti

Golden Rose ad