15°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Happy BSC

GLAVAŠ NA HEPI TELEVIZIJI: Za doček Nove godine donosimo posebne mere (VIDEO)

Darko Glavaš, sekretar za vanredne situacije govorio je o epidemiološkoj situaciji u Beogradu, kao i poštovanju mera u glavnom gradu u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

On je otkrio da li će grad Beograd obustaviti događaje na koje je narod navikao, poput koncerata, Ulice otvorenog srca, dočeka na Trgu...

- Nova godina je jedan od rizičnijih događaja, posebno u ovo doba epidemije, to je bio visoko rizičan događaj i u normalnim vremenima. Tu su važan faktor i pirotehnička sredstva... Apelujem ovim putem i na roditelje da vode računa gde im deca kupuju vatromete, petarde... Svake godine se dešava da neko dete ostane bez šake, prstiju, oka, veliki broj životinja je ugrožen. Ne kupujte petarde, i ostala pirotehnička sredstva na ulici, još jednom apelujem - rekao je Glavaš.

Građani očekuju da će možda uoči nove godine restrikcije biti ublažene, pa Glavaš objašnjava. 

NAJVAŽNIJE DANAS:

LANČANI UDES KOD ČAČAKA: Povređeno nekoliko osoba

SVET STREPI OD NOVOG SOJA KORONE: Evo šta naši stručnjaci kažu o mutaciji

HAPŠENJE U BEOGRADU: Muškarac (57) osumnjičen da je naneo ubodne rane jednoj osobi

NOVA VLAST NEMOGUĆA BEZ SRBA: Hotijeva vlada neustavna, Kurti ponovo kosovski premijer?

- Čekamo te nove mere u petak.. treba dobro izanalizirati brojeve.. bolnice su preopterećene.. lica dugo ostaju na lečenju.. važno je sagledati medicinski deo koji je izuzetno značajan.. jeste, radno vreme produženo do 20h, ali svakodnevno pratimo razvoj situacije.. za doček i ostalo moramo doneti posebne mere koje će biti drugačije od ovih - nastavlja on, pa kaže da je zadovoljan jer veliki broj ljudi poštuje i pridžava se mera.

- Postoji mali procenat lica koji se ne pridržavaju mera. Privredni subjekti imaju za  cilj da se što više poštuju mere kako bi radili - rekao je sekretar za vanredne situacije koji je otkrio da je grad Beograd sve događaje koji su se do sad organizovali uoči i tokom praznika obustavio.

- Grad Beograd je sve događaje obustavio.. biće otvoreno nekoliko klizališta, sportski sadržaji su dozvoljeni. U manjim grupama će se programi sprovoditi, na trgovima niko neće pevati, neće biti Ulice otvorenog srca, koncerata, i dočeka na Trgu - rekao je Glavaš.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar