3°C

Beograd

PRVI PUT U ISTORIJI: Beograd dobija 12 namenskih školskih autobusa! (FOTO)


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je potpisivanju ugovora o nabavci 12 novih autobusa za prevoz školske dece u JKP GSP „Beograd”. Ugovor su potpisali direktor gradskog prevoznika Željko Milković i direktor preduzeća „Autobus” Robert Vrhovski.

Siniša Mali je rekao da GSP prvi put u istoriji nabavlja 12 školskih autobusa koji su namenji samo za prevoz dece. – Prevoz dece je usluga koju mi godinama unazad nudimo, ali prvi put će to biti posebni autobusi sa video-nadzorom, pojasevima na svakom sedištu, klima-uređajima, tako da su u potpunosti prilagođeni deci. Biće u žutoj boji koja je karakteristična za ceo svet. Tako ćemo prvi put u našem gradu imati autobuse samo za decu. U ovom trenutku GSP deset vozila koristi za prevoz dece i povlači ih iz redovnog saobraćaja, a kada budemo dobili ovih 12 autobusa, oni će biti vraćeni na ulice. Vozila će stizati sukcesivno, po četiri u maju, junu i julu, tako da će do nove školske godine svi biti u Beogradu – naglasio je Mali i dodao da autobuse proizvodi domaća kompanija, čime se podstiče razvoj domaće privrede.

Ta vozila ćemo koristiti i za prevoz đaka do raznih ustanova, a njihovom nabavkom ćemo sigurno poboljšati kvalitet saobraćaja – istakao je Milković i dodao da vozila imaju Ivekovu šasiju, a proizvodi ih preduzeće „Feniksbus” iz Novog Sada.

Izvor: beograd.rs/vesti/beoinfo
Foto: beograd.rs/vesti/beoinfo

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar