14°C

Beograd

Photo: tanjug/printscreen

Izvor: Tanjug

NOVE MERE! Puste ulice Beograda! U CENTRU NEMA ŽIVE DUŠE! (VIDEO)

Otkako su u podne na snagu stupile "vikend korona mere", centar srpske prestonice je maltene puste.

Beograd je ove subote, za razliku od mnogih prethodnih, posle podneva bio maltene pust. Tačno u 12 časova, u skladu sa uvedenim merama,  zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, butici, i radnje koje ne drže prehrambenu robu.

VESTI DANA

DETALJI O BELIVUKU I MAFIJI: Vučić najavio nove informacije koje će izneti DANAS NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI

APEL DR. UDOVIČIĆA: Ako se ovo desi IZGUBILI smo BITKU sa koronom, stabilni ljudi UMIRU za sat vremena!

DANAS SU VELIKE ZADUŠNICE: Evo šta je važno da se ne bi OGREŠILI

Iako građana ima na ulicama u centru grada, slika nije ni približno ista kakva je bila pre nekoliko nedelja, kada su lokali mogli da rade do 20 časova.

Podsetimo, Vlada Republike Srbije je na predlog Kriznog štaba juče usvojila nove mere  za suzbijanje epidemije koje će biti na snazi tokom vikenda.

Danas su u 12 sati ključ u bravu morali da stave brojni trgovinski ali i ugostiteljski objekti. Od podneva pa do ponedeljka u šest sati neće raditi kafići, restorani, knjižare, butici, šoping centri, teretane i slično.

Prehrambene radnje radiće po uobičajenom radnom vremenu do 21 sat. Otvorene će biti i apoteke, omogućena je dostava hrane. Benzinske pumpe moći će da rade po ustaljenom vremenu, ali nakon 12 sati ne mogu da prodaju ništa osim goriva.

Pijace i pozorišta radiće normalno, ali to nije slučaj za bioskope, koji će biti zatvoreni.

Zakazani sportski događaji, utakmice i nastupi svih vrsta biće održani, ali bez prisustva publike.

Kada su u pitanju skijališta, ovog vikenda neće ugostiteljski objekti, a takođe neće biti moguća ni šalterska prodaja hrane. Izuzetak su hotelski kafići i restorani koji tokom vikenda mogu da uslužuju samo goste sa prijavljenim boravkom.

Uvođenje novih mera usledilo je zbog zabrinjavajuće epidemiološke situacije u zemlji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti