1°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Telegraf

Predsedništvo i Grad Beograd večeras u akciji "Sat za našu planetu"

Predsednistvo i još neke zgrade će, u okviru akcije, zajedno sa gradovima širom sveta isključiti svetla na 60 minuta u znak upozorenja na hitnost zajedničkog delovanja na planu ublažavanja klimatskih promena.

SAZNAJTE I OVO:

U VLADI OGORČENI REZOLUCIJOM EP O SRBIJI: Užasan ton evropskih parlamentaraca!

NAJVIŠE IZ BIH: U Srbiji počela vakcinacija privednika iz regiona

ČOMIĆ: Istopolna zajednica nije brak i nema usvajanja dece

BOLJE RAT, NEGO PAKT, BOLJE GROB, NEGO ROB! 27.mart je antifašistička deklaracija srpskog naroda (VIDEO)

Globalna akcija Svetske organizacije za prirodu "Sat za našu planetu 2021 - Pokreni se za Planetu", tokom koje će svetla na javnim zgradama biti isključena na sat minuta, obeležava se večeras u 20.30, a akciji će se, kao i prethodnih godina, pridružiti i Predsedništvo Srbije!

Kako je saopšteno, Predsednistvo će, u okviru akcije, zajedno sa gradovima širom sveta isključiti svetla na 60 minuta u znak upozorenja na hitnost zajedničkog delovanja na planu ublažavanja klimatskih promena.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ranije danas je najavio da se večeras i glavni grad Srbije priključuje svetskoj kampanji.

- Beograd se pridružuje mnogobrojnim svetskim gradovima u preko 150 zemalja koji večeras na jedan sat isključuju javnu rasvetu na nekim od svojih najpoznatijih zdanja. U periodu od 20.30 do 21.30 na simboličan način, zajedno sa ostalim svetskim metropolama i brojnim gradovima Srbije, poslaćemo poruku o značaju očuvanja prirode i korišćenja obnovljivih izvora energije - kazao je Radojičić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti