27°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: rts

RADOJČIĆ NAGLASIO: Važno je da nastavimo kontinuitet vakcinacije!

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izneo je nove podatke o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

SAZNAJTE JOŠ I OVO

KRIZNI ŠTAB IZNEO SJAJNU VEST! Evo kada Beogradska Arena izlazi iz kovid sistema!

PREMIJERKA BRNABIĆ sa predstavnicima ivent industrije o održavanju festivala, ovo je ishod sastanka!

ERDOGAN PORUČUJE: Podržaćemo Palestince kao što smo podržali Azerbejdžan!

PETKOVIĆ OCENIO: Srbija je trn u oku zbog uspeha, a glavna meta napada je predsednik Vučić!

 Situacija sa korona virusom je bolja, ali i dalje je potreban ozbiljan pristup svih, rekao je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i istakao važnost nastavka vakcinacije.

- Važno je da nastavimo kontinuitet vakcinacije i moramo biti ponosni na rezultate, ali i nastaviti da podižemo svest građana o značaju vakcinacije - rekao je Radojičić.

Naveo je da je u kontaktima sa ambasadorima stranih zemalja primetio da su svi fascinirani dobrom organizacijom vakcinacije u Srbiji i da je to zasluga predsednika Aleksandra Vučića, te da ogroman doprinos u celom procesu daju zdravstveni radnici, lekari i medicinske sestre.

Kako je saopštio Beonifo, Radojičić je rekao da je pitanje kolektivnog imuniteta komplikovano za sve imunologe, ali da sigurno da prelazak 50 odsto vakcinisanih predstavlja značajnu branu za nekontrolisano širenje virusa.

- Nama je cilj da u Beogradu dostignemo tih 50 odsto, do sada je 46,3 odsto vakcinisano jednom dozom, a 37,1 odsto je revakcinisano - kaže Radojičić.

Naglasio je da je veoma važno da se i mladi iznad 18 godina vakcinišu, dok se o mlađim kategorijama još uvek rade studije koje će i dati konačnu reč o toj temi.

Povodom zagađenja Čukaričkog rukavca, gradonačelnik je podsetio da se rade redovne kontrole, ali i da je 27. aprila dao naredbu za vanrednu kontrolu zagađenja vode u Čukaričkom rukavcu i Topčiderskoj reci.

Naveo je da su preliminarni rezultati već stigli, a da su razlozi za zagađenje trojaki - kanalizacija, industrija, i to što reka prolazi kroz naselja u četiri opštine na čijoj teritoriji postoje divlje deponije.

Poručio je da Grad Beograd ulazi u ozbiljno rešavanje pitanja kanalizacije kroz četiri sliva: Veliko selo, Krnjaču, Ostružnicu i Batajnicu, i naveo da će postavljanje prečišćivača voda sigurno pomoći u tom procesu.

- Ovakve probleme nije moguće rešiti ''ad hok'' jer su nastali pre mnogo decenija. Ne treba zaboraviti da Beograd ima 1.100 kilometara vodotokova drugog reda i da oni zahtevaju potpuno uređenje. Završena je javna nabavka za izradu strategije za rešavanja ovog problema i na tome ću insistirati - istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je, povodom stanja Savskog nasipa, naglasio da građani nemaju razloga za strah od poplava.

- Ovo su problemi koji moraju zajedno da rešavaju Grad i Republika, ali ću ukazati i na činjenicu da se ovakve teme najčešće naglašavaju pred izbore. Naravno da problem mora da se rešava po proceduri, JVP ''Srbijavode'' su na terenu i stalno kontrolišu situaciju, ali to je nešto što moramo zajednički rešavati - kaže Radojičić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar