29°C

Beograd

Photo: HAPPYBSC

Izvor: Tanjug

RADOJIČIĆ SA AMBASADOROM HOLANDIJE: Razgovarali o predstojećoj saradnji!

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sastao se u Starom dvoru sa novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Holandije Jaustom Rejnhesom.

U FOKUSU:

POGLEDAJTE SNIMAK HAPŠENJA STOLIĆA: Inspektor koji je pomagao Belivuku SA LISICAMA NA RUKAMA! (VIDEO)

NOVI KORONA PRESEK: Srbija na samo korak do pobede nad koronom!

MINISTAR VULIN O STOLIĆU: Ovo je izdaja - svi mi smo mogli da budemo LIKVIDIRANI!

VESIĆ TRAŽI: Od OVOG DATUMA koncerti i mature! Ostvarene brojke vakcinacije

NAPADNUTO DVOJE SRPSKIH DRŽAVLJANA U SPLITU!

Ambasador Rejnhes i gradonačelnik Radojičić su tokom susreta razgovarali o temama koje se tiču postojeće saradnje između holandskih kompanija i Grada Beograda, kao i o mogućnostima za proširenje te saradnje, saopštio je BeoInfo.

- Razgovarali smo o nekoliko aspekata na kojima bismo mi kao Grad Beograd i kompanije iz Holandije mogli ostvariti saradnju. U tom smislu se posebno izdvojila tema upravljanja otpadnim vodama. Kako me je ambasador Rejnhes obavestio, u Holandiji postoji nekoliko velikih kompanija koje se bave tretiranjem otpadnih voda -  istakao je Radojičić.

Budući da Beograd ulaže velike napore u ovom smislu, ali imajući i u vidu i da se planira izgradnja novih postrojenja za preradu otpadnih voda, ovo smo prepoznali kao polje na kojem bi se mogla produbiti saradnja, dodao je gradonačelnik.

Pored toga, govorilo se i o konceptu zelenog grada, na kojem se u Beogradu intenzivno radi.

Pored konkretnih aktivnosti u tom pravcu, Grad kroz različite vidove komunikacije nastoji da među Beograđanima podigne svest o značaju ekoloških pitanja, u čemu je u proteklom periodu ostvaren značajan napredak.

PROČITAJTE JOŠ

STRAVIČNA NESREĆA KOD HRAMA SVETOG SAVE! Motociklista pokosio pešake - više osoba U TEŠKOM STANJU!

OTVARA SE SEZONA NA ADI: Lepo vreme i vikend - savršen spoj za uživanje na beogradskom moru

MINISTAR MOMIROVIĆ ZA HAPPY TV: Istorijski trenuci! Radovi na novoj infrastrukturi biće gotovi do 2023.

STANJE NA PUTEVIMA: Najavljene padavine mogu otežati vožnju, na putevima pojačan saobraćaj!

- Raduje nas što smo u mogućnosti da s Beogradom podelimo svoja iskustva i prenesemo dobru praksu, naročito u pogledu urbane mobilnosti. Beograd je grad koji ima veliki potencijal za intenzivnije uvođenje ''zelenih'' vidova prevoza, tačnije, bicikala, a naoročito u delovima grada koji su uz reke -  rekao je ambasador Rejnhes.

Ambasador Holandije takođe je napomenuo da holandska avio-kompanija KLM odskora, nakon više od 30 godina pauze, ponovo ima direktan let od Amsterdama do Beograda.

Kada se ima u vidu da direktnu liniju između ova dva grada ima i srpski nacionalni avioprevoznik Er Srbija, za očekivati je da će Beograd posećivati više turista iz Holandije, a naročito sada kada pandmija virusa korona polako jenjava.

- Ambasador i ja smo razmenili dosta dobrih ideja koje bismo u nekom predstojećem periodu mogli i da konkretizujemo. Svaki savet, sugestija i iskustvo mogu nam samo pomoći da iz perspektive lokalnih uslova sagledamo kakve su nam mogućnosti i da vidimo šta bismo mogli primeniti u našem gradu kako bismo unapredili kvalitet života Beograđana -  zaključio je prvi čovek prestonice.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar