9°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Sport Klub

Izvor: Tanjug

VESIĆ: Odluka je gradskih vlasti da Beograd ima ATP teniski turnir

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je odbacio navode da je grad, pri raspisavanju tendera za zakup sportskog kompleksa na Dorćolu, postavio uslove koje može da ispuni samo firma porodice tenisera Novaka Ðokovića i poručio da naš teniski as treba da ulaže u Beograd i Srbiju.

VAŽNO:

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Srbija je izgubila velikog čoveka - hvala mu za sve!

MILOMIR MARIĆ SA GOSTIMA O SEĆANJIMA NA LAZANSKOG: Bio je šarmantni profesionalac - svi su ga voleli, čak i oni koji su mu zamerali!

PODSETIMO SE ŠTA JE LAZANSKI GOVORIO U NAŠOJ EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO"!

Prema rečima Vesića, svako ko kaže da je tender protivzakonit, ne govor istinu.

"U Beogradu se sa pauzama godinama unazad organizuju i održavaju tenski turniri, baš na Dorćolu. Naša odluka je da Beograd ima ATP teniski turnir kategorije 250, a budućnosti i kategorije 500. U skladu sa tim tražimo zakupca koji ima licencu za održavanje takvog turnira", kazao je Vesić.

Navodi da nije tačno da postoji samo jedna kompanija koja može da organizuje takav turnir.

"Takve kompanije postoje širom sveta, a jedna od njih je i u Srbiji. Takve turnire organizuju Rodžer Federer ili Rafael Nadal zajedno sa svojim saradnicima. Dakle, nije tačno da samo kompanija Novaka Ðokovića može da se javi na naš tender. Verovatno neko Srbiji želi da Rafael Nadal organizuje ATP teniski turnir u Beogradu i u tome nema ništa sporno, jer Nadal može da se javi na naš oglas", kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, tenderi u Srbiji su javni i međunarodni.

"Svaka kompanija može da se javi baš kao i na tender za rekonstrukciju Muzeja grada Beograda. Naš uslov je bio da ta kompanija ima iskustva u rekonstrukciji muzeja. Ako je neka kompanija uspešno rekonstruisala muzej u Beču, nema sumnje da može i u Beogradu" kazao je Vesih na konferenciji za novinare, organizovanoj povodom tendera za rekonsturkciju Muzeja grada Beograda.

Poručio je da je odluka gradskih vlasti da Beograd ima ATP teniski turnir.

"Imaćemo turnir i konačno ćemo urediti taj prostor na Dorćolu. Svi znaju da je taj prostor izdat pre 10 godina po vrlo problematičnim uslovima jer objekti nisu bili legalni. U međuvremenu smo sve objekte legalizovali na Grad Beograd i sada ćemo po procenjenoj vrednosti izdati te objekte onome ko može da organizuje ATP teniski turnir", naveo je Vesić.

"Mi želimo da Novak Ðoković organizuje teniske turnire u Srbiji. Ponudio sam Novaku Ðokoviću da mu Grad Beograd da pokloni sve besplatno, jer kada bi naš tenisli as otišao kod gradskih vlasti Berlina, Pariza, Londona, Njujorka ili Moskve i rekao da želi da organizuje Akademiju, teniski turnir i muzej, oni bi mu sve dali besplatno. Sa druge strane, Novak Ðoković je insistirao da učestvuje na raspisanom tenderu i da plati zakup zemljišta. Verujem da Novak Ðoković treba da ulaže u Beograd i Srbiju", zaključio je Vesić

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

 

(Kraj) aln/drm

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar