15°C

Beograd

Photo: Tanjug/Prinskrin

Izvor: tanjug

VESIĆ: Beograđani izabrali izgled budućeg metroa

Golden Rose ad

 Glasanje Beograđana za dizajn budućeg metroa je završeno, a pobedio je predlog "Sigurnost" sa 43,58 odsto glasova, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Građani su u anketi u kojoj su imali priliku da biraju između četiri predloga dizajna metroa, a glavna razlika među njima je u boji, izabrali "Sigurnost" koji podrazumeva kombinaciju svetle i tamne plave boje.

PROČITAJTE JOŠ:  HITNA POMOĆ JE NOĆAS IMALA MNOGO POSLA: 117 intervencija!

Na drugom mestu po broju glasova je predlog "Sloboda" sa 33, 58 odsto, zatim ga slede "Svetlost" koji je osvojio 12,26 odsto i "Snaga" za koji je glasalo 10,57 odsto građana.

-Građani su izabrali kako će izgledati metro, a mi ćemo pristupiti pravljenju pokaznog centra gde ćemo na Trgu republike prikazati unutrašnjost vagona, sa odabranim dizajnom i metro stanicama- rekao je Vesić. 

PROČITAJTE JOŠ: RADOJIČIĆ: Velika mi je čast da sugrađanima čestitam današnji praznik

Vesić je podsetio da će izgradnja metroa početi u novembru, a kako je naveo, to će biti ostvarenje istorijskog sna za Beograd.

On je rekao da je izgradnja metroa obećana 1970 godine, ali da se nikada nisu stekli svi uslovi za početak izgradnje.

-Završićemo izgradnju metroa do 2030. godine i imaćemo dve linije metroa sa preko 40 stanica. Beograd će konačno imati metro kao i sve druge evropske metropole- rekao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad