21°C

Beograd

Photo: facebook/printscreen/Горан Весић

Izvor: Tanjug

GORAN VESIĆ NA SVETOJ GORI: Srbija stoji iza Hilandara i SPC! (FOTO)

Delegacija Grada Beograda, predvođena zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, doputovala je jutros na Svetu Goru, gde će u manastiru Hilandar razgovarati o formalnoj saradnji tog manastira i Grada Beograda.

Vesić je na svom Fejsbuk profilu napisao da je na Svetu Goru doputovao sa pomoćnikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem i gradskim urbanistom Markom Stojčićem.

PROČITAJTE JOŠ:  VESIĆ NAJAVIO OTVARANJE MOBILNE KANCELARIJE: Želimo da građanima dođemo "na noge" i rešimo probleme

- Danas i sutra boravimo u manastiru Hilandar na poziv bratstva manastira i igumana Metodija. Razgovaraćemo sa igumanom Metodijem o formalnoj saradnji Grada Beograda sa manastirom Hilandar, naveo je Vesić.

PROČITAJTE JOŠ:  RADOJIČIĆ NAGLASIO:Saradnja sa Sankt Peterburgom od velikog značaja za Srbiju!

Istakao je da je ovogodišnja božićna poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića manastiru Hilandar pokazala da Srbija stoji iza svog manastira na Svetoj Gori i velike svetinje Srpske pravoslavne crkve.

Na predlog predsednika Vučića donosi se Zakon o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa manastira Hilandar, naveo je Vesić i naglasio da će taj zakon biti najznačajnija pomoć srpske države tom manastiru posle 1900. godine kada je kralj Aleksandar Obrenović potpisao sporazum sa Srpskom pravoslavnom crkvom o finansijskoj pomoći Hilandaru na osnovu koga su plačeni dugovi manastira pa je tako ostao srpski.

- Zakon koji će Srbija usvojiti omogućiće Gradu Beogradu da pomaže manastir Hilandar. Kako će ta pomoć da izgleda razgovaraćemo sa igumanom Metodijem, dodao je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar