2°C

Beograd

Photo: Grad Beograd

Izvor: Novosti

NOVI BEOGRAD DOBIĆE VATROGASNU STANICU: U Đorđa Stanojevića planirana dva objekta MUP

Golden Rose ad

Novi Beograd dobiće vatrogasnu stanicu u Ulici Đorđa Stanojevića. Na istom mestu biće podignuta i zgrada sedišta Sektora za vanredne situacije. Radove će finansirati Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok je projektant firma "Eko boks kontejneri".

PROŠITAJTE JOŠ:  VOZAČI ZRELI ZA PENZIJU, RADNO VREME I PO 16 SATI: Manjak vozača GSP sve veći problem za građane

Kako se navodi u urbanističkom projektu, koji će biti od 1. do 11. oktobra na javnoj prezentaciji, radovi će se odvijati u dve faze. Vatrogasna stanica pripadaće tipu malih stanica i imaće četiri vatrogasna vozila.

- Objekat će biti na nivou prizemlja i sprata i imaće garaže za vozila, dve kancelarije, garderobu, sanitarni čvor i teretanu za zaposlene, kao i dva magacina - navodi se u urbanističkom projektu. - Na spratu će se nalaziti spavaonice, sanitarni čvor, soba za odmor, sala za sastanke i čajna kuhinja. Ispod objekta je plato za manevrisanje vatrogasnih vozila, a iza objekta ozelenjen prostor predviđen za sportske aktivnosti vatrogasaca.

PROČITAJTE JOŠ: GORAN VESIĆ NA SVETOJ GORI: Srbija stoji iza Hilandara i SPC! (FOTO)

Zgrada Sektora za vanredne situacije biće 4.082 kvadrata na prizemlju i tri sprata.

- Objekat će u prizemlju imati kancelarije, distributivnu kuhinju, toplotnu podstanicu - stoji u projektu. - Dok će se na spratovima nalaziti takođe, kancelarije, sala za sastanke, kao i tehničke prostorije. Na parceli su predviđene interne saobraćajnice, parking prostor sa ukupno 72 parking-mesta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad