3°C

Beograd

Photo: Grad Beograd

Izvor: Happy BSC

VESIĆ NAJAVIO: Grad će posebnu pažnju posvetiti razvoju Mirijeva (FOTO)

Golden Rose ad

Druga  stanica na putu pokretne kancelarije Gorana Vesića danas je bilo naselje Mirijevo gde su meštani mogli da u razgovoru sa gradskim sekretarima i direktorima komunalnh preduzeća ukažu na svoje probleme.

Vesić je ovom prilikom podsetio da je Mirijevo jedno od najvećih naselja u Beogradu te da zato zaslužuje i posebnu pažnju Grada.

PROČITAJTE JOŠ:  POČELA GREJNA SEZONA: Elektrane zvanično, na maksimumu, toplo do 15. aprila

- Danas smo obišli radove na zacevljenju Mirijevskog potoka koji predstavlja veliki zdravstveni, komunalni i ekološki problem i to je ono što smo predsednik Opštine i ja obećali građanima sredinom godine. Grad je obezbedio sredstva u iznosu od 70 miliona dinara što je oko 600 hiljada evra i do kraja godine će radovi biti gotovi. To znači da neće više biti otvorene kanalizacije što je bio jedan od većih problema – rekao je Vesić.

On je najavio da će Opština raditi na rekonstrukciji mesne zajednice gde će se napraviti opštinski uslužni centar kao i jedna multifunkcionalna sala za organizovanje kulturnih događaja.

PROČITAJTE JOŠ:  NOĆ U BEOGRADU: U požaru nastradala jedna osoba, veći broj kovid prevoza

- Grad Beograd je već izabrao izvođača za projektovanje i izgradnju novog vrtića u Mirijevu koji bi na proleće trebalo da počne da se gradi, a gradiće se i nova osnovna škola. Širimo Ulicu Dragoslava Srejovića, ona se širi do Volgine ulice, a nastavićemo do Mirijeva. Isto tako ćemo proširiti i Bulevar kralja Aleksandra. Ono što je najvažnije je da će Mirijevo 2028. godine biti završna stanica prve linije metroa što znači da će građani Mirijeva do Žarkova stizati za 24 minuta. To će poptuno izmeniti način života u Mirijevu jer će njegovi meštani biti saobraćajno povezani sa čitavim gradom i time pokazujemo koliko nam je Mirijevo važno – rekao je Vesić.

On je naglasio da ovakva vrsta razgovora najbolje održava politiku Grada Beograda koja mora da bude dobra za ljude, jer samo tako se rešavaju problemi građana.

Predsednik opštine Zvedara Vladan Jeremić je naglasio da građani Mirijeva dobijaju posebnu pažnju i Grada i Opštine i da u ovakvim razgovorima mogu da vide da se problemi rešavaju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad