9°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Jutarnji Program TV Happy

Izvor: Tanjug

GRADONAČELNIK BEOGRADA RADOJIČIĆ: Rešavamo ekološke probleme, ne može preko noći

Golden Rose ad

 Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da ekološki problemi ne mogu da se reše "preko noći" jer su to višedecenijski problemi sa kojima se suočavaju i gradovi u regionu, ne samo Beograd, ali i istakao da su po tom pitanju već ostvareni rezultati.

On je tako odgovorio na pitanje novinara šta je konrektno preduzeto i dokle se stiglo sa rešavanjem problema zagađenosti u glavnom gradu. 

PROČITAJTE JOŠ: NOĆ U BEOGRADU: Hitna pomoć intervenisala 147 puta!

Radojičić je rekao da su pitanja ekologije veoma značajna i da ne mogu da budu rešena preko noći, te podsetio da je to pominjao više puta.

-To su stvari koje su se decenijama akumulirale i ceo region ima slične probleme-rekao je Radojičić.

Govoreći o rešavanju ekoloških problema, istakao je da je u svakoj oblasti pojedinačno dat doprinos i da Grad ima plan, te da će nastaviti svakog dana da radi na rešavanju tih problema.

Podsetio je da je u saradnji sa EBRD-om urađena strategija u oblasti ekologije za period od deset godina jer se, ponovio je, ekološki problemi se ne mogu rešiti za mesec, dva, tri.

PROČITAJTE JOŠ: PAMETNI SEMAFORI U OMLADINSKIH BRIGADA: Radovi na instaliranju svetlosne signalizacije trajaće od ponedeljka do petka!

-U tom planu, koji smo više puta pominjali, tačno po stavkama ima šta smo radili, šta radimo, koji su kriterijumi, kako ćemo dalje da rešavamo probleme- naveo je Radojičić.

Najavio je da će u narednom periodu u Beogradu biti postavljeno još 20-ak mernih stanica za merenje kvaliteta vazduha.

-Generalno, to što je vazduh lošiji u mnogim gradovima, deo je i klimatskih promena s obzirom na to da toplotna inverzija koja se često dešava u velikim gradovima ne dozvoljava da vazduh cirkuliše- naveo je Radojičić.

PROČITAJTE JOŠ: BEOGRAD POBEĐUJE: Vesić najavio bolje vodosnabdevanje za naselje Senaja (GALERIJA)

Između ostalog, rekao je da će u cilju smanjenja zagađenja životne sredine biti nabavljeno 10 električnih i 100 novih autobusa na gas, ali i dodao da je u prethodnom periodu samo kroz jednu akciju u Beogradu zasađeno više do 2.000 stabala.

Kada je reč o individualnim ložištima, naveo je da je jedno od rešenja projekat toplovod Obrenovac-Beograd, čija je realizacija u planu, te dodao da je deo rešenja i širenje gasovodne mreže u centralnim i ostalim opštinama na teritoriji prestonice.

Gradonačelnik je pomenuo i da je u Beogradu u poslednjih desetak godina ugašeno više do 1.300 kotlarnica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad