Izvor: Tanjug
25.10.2021 u 17:36
0

Osniva se Sekretarijat za poljoprivredu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je danas na sednici Skupštine grada Beograda, na kojoj je odlučeno da se osnuje Sekretarijat za poljoprivredu, da je ta delatnost sve značajnija za privredu Beograda i da poljoprivrednici zaslužuju da imaju svoj sekretarijat.  

Vesić je naveo da na teritoriji glavnog grada ima 250.000 hektara poljoprivrednih površina, obradivog zemljišta i da je Beograd najveći poljoprivredni region posle Vojvodine.

PROČITAJTE JOŠ: VESIĆ: Rešićemo problem pare i mirisa u ugostiteljskim objektima u zgradama!  

– Od 2012. godine izdvajamo oko 20 miliona za pomoć poljoprivrednicima, a sledeće godine izdvojićemo 300 miliona dinara, što je oko 2,5 miliona evra i to je pomoć koju će poljoprivrednici dobijati mimo onoga što dobijaju redovno od države – rekao je Vesić i dodao da je to pomoć za plastenike, pčelare i kupovinu mehanizacije, kao da je u planu i pokretanje časopisa za poljoprivrednike. 

Prema njegovim rečima, postoji ideja da se otvori kancelarija kako bi se poljoprivrednicima pomoglo da učestvuju u projektima Evropske Unije, a kako je naveo, dobio je i dobar predlog da se uvede i projekat za organsku hranu. 

PROČITAJTE JOŠ: Beograd dobija ulicu kraljice Drage Obrenović  

On je naveo da je veoma mali procenat iskorišćenosti sredstava Evropske Unije u ovoj oblasti i dodao da će kancelarija o kojoj je govorio pomagati poljoprivrednicima, između ostalog i za besplatno pisanje projekata, a da u Beogradu ima 33.000 registrovanih poljoprivrednih domaćinstava.

Vesić je najavio da će se na nekoj od narednih sednica pred odbornicima naći i Strategija razvoja Beograda do 2030. godine, u kojoj će se videti koliko je poljoprivreda dobila na značaju.

– Do sada smo se ponašali kao da poljoprivreda ne postoji. Prvi korak je da se oformi Sekretarijat za poljoprivredu, a onda ćemo mnogo više moći da se pozabavimo poljoprivrednicima Beograda – istakao je Vesić.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter