25°C

Beograd

Photo: Tanjug/Prinskrin

Izvor: tanjug

RADOJIČIĆ: "Tiršova 2" biće regionalni centar za lečenje dece

Nova dečja klinika u Tiršovoj biće regionalni centar za lečenje dece, poručio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i izrazio uverenje da će čitav projekat biti završen 2024. godine.

On je rekao da će se izgradnjom te klinike smanjiti potreba da se deca leče u inostranstvu, a istovremeno će, ističe, lekari i medicinsko osoblje imati odlične uslove za rad.

-Objekat će imati 60.000 kvadrata i u njega će biti uloženo oko 100 miliona evra-naveo je Radojičić, saopštila Gradska uprava.

Gradonačelnik Beograda je govorio i o problemu zagađenosti vazduha, navodeći da srpska prestonica sada ima jasan plan kako da se taj problem rešava - metro, obilaznica kojom će se izmestiti tranzitni saobraćaj, gašenje individualnih ložišta, unapređenje gradskog saobraćaja, prečišćavanje otpadnih voda.

On je posebno ukazao na važnost razvijanja bratskih i prijateljskih odnosa, dodajući da se međunarodna politika vodi odlično i predstavlja osnovu da se i na lokalnom nivou sa gradovima u regionu sarađuje, kako kaže, veoma dobro.

-Odnos Beograda sa gradovima Republike Srpske, ali i sa brojnim drugim gradovima Evrope i sveta uvek će za osnovu imati dobru praksu i istovremeno razmenu iskustava u svim oblastima koje su od vitalnog značaja za život građana- rekao je Radojičić.

On je naglasio i da se mora voditi računa o politici kontinuiteta, a ne o populizmu, te da na njega ostavljaju jak utisak svi gradonačelnici koji vode računa o ekologiji.

Radojičić je poručio i da mu je velika čast, ali i izazov to što je gradonačelnik Beograda i dodao da veruje da bi mogao da da doprinos u još jednom mandatu, najviše u segmentima unapređenja kvaliteta životne sredine i brige o deci.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar