22°C

Beograd

Photo: Beoinfo

Izvor: Happy BSC

Vesić: Ulaganjem u obrazovanje, ulažemo u budućnost zemlje

Povodom završetka ovogodišnje akcije "Đačko parking mesto”, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dikrektor JKP "Parking servis” Andrija Čupković uručili su danas donaciju u vidu nastavnih sredstava direktorima 33 osnovne škole sa područja zonskog sistema parkiranja. 

Škole su, prema sopstvenim željama i potrebama, dobile 16 interaktivnih tabli sa projektorima, pet računara i šest multifunkcionalnih štampača, dok je domaćin ovogodišnjeg skupa bila Osnovna škola "Svetozar Miletić” iz Zemuna.

Vesić je istakao da je akciju pre pet godina pokrenuo Grad Beograd u saradnji sa "Parking servisom”, sa ciljem da se od naplate "đačkog parking mesta” školama obezbede neophodna nastavna sredstva. 

- Sredstva su obezbeđena za 33 škole koje se nalaze u delovima grada gde je uvedeno zonsko parkiranje. Ukupna vrednost donacije je oko tri miliona dinara. Ovo je divna akcija i dokaz kako naša javna preduzeća mogu da ulažu u obrazovanje - rekao je Vesić i dodao da se pre pet godina krenulo sa 25 škola, kao i da će u narednim mesecima još nekoliko škola na Novom Beogradu dobiti svoje "đačko parking mesto”, jer se zona proširuje u tom delu prestonice za novih 5.000 mesta. 

Prema njegovim rečima, ova akcija se pokazala uspešnom i zato je proširena i na porodilišta i bolnice, a ovakve akcije biće nastavljene, jer vozači koji se parkiraju na tim mestima znaju da novac doniraju za škole i zdravstvene ustanove. 

Vesić je najavio da će Grad Beograd nastaviti da ulaže u obrazovanje i podsetio da su svim osnovcima od trećeg do šestog razreda kupljeni tableti, a njihovim učiteljima i nastavnicima laptopovi. 

- Na ovaj način pokazujemo na delu da nam je obrazovanje veoma važno i da u toj oblasti želimo da napravimo ogroman iskorak u 21. veku. Pravi iskorak su i besplatne škole sporta koje se sprovode u 12 beogradskih opština, kao i sve brojnije rekonstrukcije prestoničkih škola. Završena je Zemunska gimnazija, radi se osnovna škola u Batajnici, a očekuje se rekonstrukcija Devete i Treće beogradske gimnazije - rekao je Vesić i dodao da je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost naše zemlje. 

On je najavio da će uskoro početi obnova platoa ispred Sportskog centra "Pinki”, a početkom naredne godine i izgradnja podzemne garaže, prve u Beogradu posle 2004. godine.  

Čupković je najavio nastavak akcije, kao i uključenje novih škola proširenjem parking zona u Beogradu. 

- Pomažemo školama i učiteljima, nastavnicima i profesorima da obrazuju našu decu, što je najveći imperativ - istakao je Čupković i dodao da su ponosni i na "bebi -parking mesta”, a za naredni mesec najavio je donaciju porodilištu u Zemunu. 

Zamenik predsednika opštine Zemun Žarko Dronjak je istakao da je veoma ponosan na investicije koje se u poslednje vreme izvode u toj opštini – od obnovljene Zemunske gimnazije, preko rekonstrukcije osnovne škole u Batajnici, izgradnje podzemne garaže kod SC "Pinki”, pa do rekonstrukcije Zemunskog keja. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar