19°C

Beograd

Photo: facebook/printscreen/Горан Весић

Izvor: Happy BSC

VESIĆ: Raspisan tender za postrojenje za preradu otpadnih voda u Krnjači, uskoro tender za kanalizaciju na levoj obali Dunava

Grad Beograd i Evropska investiciona banka raspisali su tender za projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda „Krnjača” rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda. 

–Tender je raspisan na osnovu ugovora koji je je Grad Beograd zaključio sa Evropskom investicionom bankom za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava – istakao je Vesić.

On je naglasio da tender obuhvata projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Krnjači, sa  proširenjem za fabriku. U fabrici će se, prema njegovim rečima, odvijati svi procesi neophodni za postizanje biološki ispravnih standarda za ispuštanje prečišćenih voda u Dunav, saopštio je Grad Beograd. 

–Kako bi ova fabrika imala otpadne vode za preradu 15. decembra raspisujemo tender za izgradnju 80 kilometara kanalizacije u naselju Krnjača sa kolektorima u Zrenjaninskom putu, u Borči i Kotežu i sa rekonstrukcijom kanalizacionih crpnih stanica – poručio je Vesić.

Prema pravilima Evropske investicione banke ponude na ovom tenderu prikupljaće se do 22. februara, a rok za projektovanje i izvođenje radova je tri godine, precizirao je zamenik gradonačelnika. 

–Grad Beograd je u prethodnom periodu izgradio preko sedam kilometara sekundarne kanalizacione mreže u Bloku braće Marić u naselju Krnjača, a u toku je izgradnja kanalizacione crpne stanice „Krnjača 2“, kroz koju će se potiskivati otpadne vode na putu ka postrojenju za prečišćavanje. Istovremeno, u toku je projektovanje oko pet kilometara sekundarne kanalizacione mreže sa 450 kućnih priključaka za deo naselja Krnjača, u MZ Dunavski venac na području oko Ulice Jovice Vasiljevića. Izgradnja ove sekundarne kanalizacione mreže počeće 1. marta sledeće godine – najavio je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar