0°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

URUČENE ZAHVALNICE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA(FOTO)

Danas sU  u Starom dvoru uručeni  pokloni i zahvalnice  profesorima, volonterima i predstavnicima kompanija povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera.

Uručio im je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić:

-Prošlo je skoro dve godine otkad nas je pogodila pandemija virusa kovid-19, koja je pokazala koja su društva organizovana, a koja nisu. Na početku je bilo teško da se organizujemo, jer smo se suočavali sa nečim o čemu ništa nismo znali ni mi, ni lekari, ni naučnici. Nismo znali kako da se branimo i u tim prvim danima je bila važna i presudna pomoć kompanija koje su nam obezbedile maske, opremu i sve ono što tada nismo imali. Danas imamo opremu i mnogo je lakše, ali u tim prvim trenucima maske su bile vredne zlata jer ih je zaista bilo teško naći.

Beograd je uspeo da se organizuje bolje od drugih i tako pokazao da može da bude solidaran i da vodi računa o drugima. Ako postoji neka dobit iz nesreće, a uvek iz svake situacije u životu ima neke dobiti, to je što smo kao društvo vratili solidarnost, što smo vodili računa jedni o drugima.

Nadam se da, kada sve ovo prođe, solidarnost nećemo izgubiti, jer je ona odlika jednog ljudskog društva. Srećan sam danas kada nas ima ovoliko – ne samo predstavnika kompanija nego i studenta i učenika, koji su sve vreme radili kao volonteri za naš grad, narod i zemlju. To što ste vaš sat i dan utrošili na rad u punktovima, nešto je što u životu nećete zaboraviti. Ovo pokazuje da ste odgovorni prema svom društvu, da ste svesni i da možete doprineti da društvo postane bolje.

Znam da niste radili zbog zahvalnica i poklona i zato smo želeli da vam pokažemo da mi kao grad vodimo računa o tome. U našem društvu smo izgubili obavezu da zahvalimo kada neko nešto dobro uradi. Vi ste uradili sjajnu stvar i zato želim da vam zahvalim u ime Grada Beograda i svih Beograđana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad