Izvor: Happy BSC
18.01.2022 u 14:31
0

Nema gradnje u otvorenim blokovima 44, 45, 70 i 70A na Novom Beogradu

Grad Beograd veoma čvrsto stoji iza stava da nema gradnje u otvorenim blokovima 44, 45, 70 i 70A i ostalim blokvima sličnog urbanističkog karaktera na Novom Beogradu, saopšteno je iz Kabineta glavnog urbaniste Marka Stojčića. 

– Želim da obavestim građane Beograda u vezi sa pojedinim navodima koji se pojavljuju na društvenim mrežama kao i pozivom na svojevrsne proteste na teritoriji opštine Novi Beograd da Grad Beograd upravo završava rad na izradi izmena i dopuna plana generalne regulacije, koji se isključivo bavi javnim namenama, javnim interesom i kvalitetom života u Beogradu – rekao je Stojčić. 

On je dodao da je u tom smislu poziv na proteste kojima se navodi da će izmenama i dopunama plana generalne regulacije biti moguća izgradnja na otvorenim i zelenim površinama unutar blokova na Novom Beogradu apsolutno lažna iz razloga što upravo ovaj plan stavlja van snage mogućnost izrade plana detaljne regulacije kojim bi se eventualno omogućila nova izgradnja a ujedno se prvi put u istoriji Beograda utvrđuje termin urbanistička zaštita. 

– Ta urbanistička zaštita podrazumeva apsolutno očuvanje otvorenog prostora svih ranije izgrađenih novobeogradskih blokova, tako da nema reči ni o kakvoj gradnji. To nas dovodi do zaključka da su ovakvi navodi, odnosno lažno uzbunjivanje građana možda i usmereni ka nekim zahtevima investitora jer bi im eventualno te lažne informacije pomogle da ostvare svoje ciljeve koji upravo i jesu gradnja u otvorenim novobeogradskim blokovima. Svi treba da znaju da Grad Beograd neće dozvoliti tako nešto i da će veoma čvrsto stajati iza stava da nema gradnje u otvorenim blokovima 44, 45, 70 i 70A i ostalim blokvima sličnog urbanističkog karaktera na Novom Beogradu – rekao je on. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter