29°C

Beograd

Photo: beoinfo

Izvor: Happy BSC

U Ulici gospodara Vučića postavljeni "džambo" kontejneri

JKP "Gradska čistoća” počinje projekat promene tehnologije sakupljanja i odnošenja otpada u Ulici gospodara Vučića, od Bulevara kralja Aleksandra do Ulice Vojislava Ilića, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća. Iz upotrebe je povučeno 28 klasičnih nadzemnih kontejnera zapremine 1,1 kubnog metra, a postavljeno 18 novih "džambo” kontejnera zapremine 3,2 kubika.

"Džambo” kontejneri zauzimaju manji deo javne površine, a primaju veće količine otpada. Poklopci ovih kontejnera su uvek zatvoreni pa životinje lutalice i ptice ne mogu prosipati otpad van kontejnera, koji se otvara pomoću nožne papuče, što sugrađanima znatno olakšava upotrebu kontejnera. Pored unapređenja komunalnih efekata, prednost "džambo” kontejnera je u tome što nemaju točkiće pa je njihovo pomeranje, izuzev kamionima "Gradske čistoće”, gotovo onemogućeno. Nesavesnim izmeštanjem kontejnera se učesnici u saobraćaju dovode u opasnost, a nova tehnologija odlaganja otpada u "džambo” kontejnere rešava ovaj problem.

Iz ovog gradskog preduzeća apeluju na sugrađane da savesno odlažu otpad, da ga ne ostavljaju pored kontejnera ili na zelene i druge javne površine, ali i da u kontejnere ne bacaju žar i nedovoljno ohlađen pepeo, što bi moglo da izazove požar, uništavanje kontejnera i da dovede u opasnost okolno rastinje i objekte. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar