25°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: Tanjug

Uspostavlja se nova linija u javnom gradskom prevozu - EKO 2

 U Beogradu će od ponedeljka, 24. januara, biti uspostavljena nova linija javnog gradskog prevoza oznake EKO 2 koja će saobraćati od terminusa "Dorćol (SRC Milan Gale Muškatirović)" do terminusa "Beograd na vodi".

Reč je o liniji sa vozilima na električni pogon u najužoj centralnoj zoni grada, čijim su uspostavljanjem stvoreni preduslovi za ukidanje autobuske linije broj 22A, saopštio je gradski Sekretarijat za javni prevoz.

Trasa nove linije EKO 2 je SRC "Milan gale Muškatirović", Tadeuša Košćuška, Pjarona De Mondezira, Uzun Mirkova, Studentski trg, Vase Čarapića, Trg republike, Kolarčeva, Terazije, Kralja Milana, Trg Slavija, Nemanjina, Balkanska, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva, Zemunski put, Bulevar Vudroa Vilsona, Beograd na vodi.

Pored postojećih, na liniji će biti uspostavljena i nova stajališta - "Solunska" u ulici Tadeša Košćuška, "Cara Uroša" i "Studentski trg" u Uzun Mirkovoj ulici, "Savski most" i "Savski park" u Bulevaru Vudroa Vilsona, kao i stajalište "Kalemegdan" u ulici Pjarona de Mondezira.

Kako se navodi, na liniji će raditi osam vozila tipa elektrobus, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar