28°C

Beograd

Photo: beoinfo

Izvor: HappyBSC

Vesić najavio izgradnju nove fabrike "Smokija” u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o produžetku saradnje "Arene” i "Atlantik  Štarka” i tom prilikom najavio novu investiciju "Atlantik grupe” u Beogradu – fabriku "Smokija”.

BEOGRAD ČUVA SEĆANJE NA ŽRTVE HOLOKAUSTA: Vesić položio venac na Spomenik žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu

Ugovor su potpisali Goran Grbović, direktor "Arene” i Neven Vranković, potpredsednik "Atlantik grupe” za korporativne aktivnosti, a događaju su prisustvovali Emil Tedeski, predsednik Uprave "Atlantik grupe”, Zoran Daljević, direktor predstavništva "Atlantik grupe” za Srbiju, i Marko Njavro, generalni direktor "Atlantik Štarka”.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vesić je tom prilikom zahvalio kompaniji jer nijednog časa nije prekidala saradnju sa "Arenom”, čak i kada je ovaj objekat bio u kovid sistemu. Zbog toga, danas nije bilo nikakve dileme da se potpiše produžetak saradnje, ocenio je Vesić.

- Kompanija je uvek uz "Arenu”, čak i kada je to bilo teško, tako da je Beogradu pouzdan i dobar partner i zahvalni smo im na tome što ulažu u našu zemlju. Nadam se da će ulagati još više. Naročito želim da se zahvalim i na tome što grade novu fabriku u Beogradu i to će biti fabrika "Smokija”. Reč je o srpskom brendu, a zahvaljujući "Atlantik grupi”, koja je moćna regionalna kompanija, Smoki je i balkanski i regionalni brend. Mi ćemo iza njih stati, kao što stajemo iza svakog investitora jer želimo da im pomognemo da što pre realizuju svoje investicije - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je ukazao i na povezanost dva naroda, ističući da treba i nadalje da sarađujemo i da pravimo dodatnu vrednost.

- Produžetkom saradnje sa "Arenom” i izgradnjom nove fabrike kompanija pokazuje da ostaje privržena Beogradu, što je za nas najvažnije - kazao je Vesić.

Emil Tedeski je istakao da je potpis ugovora veoma važan i podsetio da je „Štark” izvorno srpski brend, a da je od 2010. u vlasništvu "Atlantik grupe”.

- Danas se "Štarkovi” proizvodi izvoze u 40 zemalja sveta, a "Smoki” će dobiti i novu fabriku u Ulici Peke Dapčevića. "Štark” je brend koji se jako dobro razvija i širi na nemačko, austrijsko i švajcarsko tržište i verujem da ćemo uz ovakvu podršku Grada Beograda i Republike Srbije završiti ovu urgentnu investiciju. Zaključno sa 2025. godinom, od 2020. godine ukupne kapitalne investicije naše kompanije iznosiće više od 80 miliona evra, a do danas smo investirali već pola te sume. Naše vezivanje za najznačajniji sportski i zabavni objekat, "Štark arenu” nije slučajno jer se najznačajniji sportski događaji dešavaju upravo u toj areni - rekao je Tedeski.

Prema njegovim rečima, za vreme kovida ona je imala drugu namenu, pre svega za očuvanje zdravlja ljudi, a što je najvećem korporativnom donatoru sa više od pet miliona evra na prvom mestu.

- Donirali smo i u zemljama regije i na to smo ponosni jer smo i u doba kovida osigurali punu zaposlenost i isplatili najveću dividendu deoničarima. Mi podržavamo lokalnu zajednicu i jedan deo profita vraćamo zajednici, što je dobra poruka i drugima, da budu društveno odgovorni. Verujem u saradnju, iste kulturne i ljudske vrednosti, mir i uvažavanje različitosti jer imamo zajedničku budućnost i kroz biznis, sport, kulturu, zabavu, humanitarni rad možemo reći da smo ambasadori mira i stvaranja perspektiva budućim generacijama – rekao je Tedeski.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar