13°C

Beograd

Photo: facebook printskrin- Goran Vesić

Izvor: Novosti

IZMENE U GRADSKOM PREVOZU: Unapređeni sistem za informisanje putnika javnog prevoza od juče u upotrebi

Novi sistem za informisanje putnika putem validatora u javnom prevozu juče je počeo da se primenjuje. NJime će zainteresovani moći da dobiju obaveštenja o izmenama trasa zbog izvođenja radova, održavanja raznih manifestacija, ali i da pronađu adresu Sekretarijata u Beogradu.

Digitalizacija sistema javnog prevoza jedan je od ključnih projekata za njegov razvoj i unapređenje, a kao krajnji cilj ima pružanje što kvalitetnije usluge korisnicima, godinama uveravaju u GSP.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

- Uređenje i poboljšanje prevoza jeste u interesu građana, ali smatram da je neke druge stvari potrebno unaprediti pre samih validatora - smatra sugrađanin Stefan N. - Kao neko ko redovno koristi javni prevoz, mislim da je preče da svako vozilo ima ispravne klime, bude čisto i uredno, a red vožnje tačan.

Takođe, za brz i jednostavan pristup informacijama o svim aktuelnim izmenama na validatorima će biti dostupan i QR kod, čijim skeniranjem putem mobilnog telefona korisnici jednostavno pristupaju sajtu Sekretarijata.

Tako će putnici moći na vreme da se informišu o promeni trasa - kažu u Sekretarijatu. - Time će se dodatno sprečiti zabune u trenutku kada vozilo skrene sa redovnog pravca.

NAJVEĆI broj novih, modifikovanih validatora u vozila javnog gradskog prevoza stigao je tokom 2017. godine. Sam proces nadogradnje sistema nije složen koliko je obiman, jer u vozilima GSP koja svakodnevno prevoze putnike postoji između sedam i osam hiljada ovih uređaja.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar