Izvor: TANJUG
27.05.2022 u 13:07
0

DA NAM REKA SAVA BUDE ZDRAVA! Sve pohvale za veliki odziv volontera!

Opština Savski venac i JVP „Srbijavode“, zajedno sa brojnim volonterima, sproveli su danas akciju čišćenja priobalja Save od Čukaričkog rukavca do splava Rečne policije.

Akcija simboličnog naziva „Da nam reka Sava bude zdrava“ sprovedena je prvi put 2019. godine, a današnja je organizovana pred 1. jun Međunarodni dan reke Save i to uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine i FK Crvena zvezda.

Državni sekretar Aleksandar Dujanović upozorio je na katastrofalne posledice neadekvatnog odlaganja smeća, i podsetio da je širom Srbije poslednje dve godine uklonjeno oko 800 divljih deponija.

Zajednički nam je cilj da nam Srbija bude čistija i zdrava, rekao je Dujanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Predsednik opštine Miloš Vidović naglasio je da smo dužni da brinemo i odgovorno se odnosimo prema životnoj sredini i razvijamo svest o važnosti ekologije i izuzetnih ekoloških vrednosti i potencijala Save.

On je podsetio da se Savski venac brojnim aktivnostima trudi da bude primer kako jedna centralna gradska opština brine o očuvanju prirode i zdrave životne sredine.

Nastojimo da Savski venac konstantno dobija nova stabala drveća i zelene površine, rekao je Vidović i podsetio da opština sprovodi akciju podele eko-kesa za reciklažu.

Direktor Srbija Voda Goran Puzović upozorio je na činjenicu da su reke, i ne samo reke, prepune otpadnog materijala, i pozvao građane da otpad odlažu na za to predviđeno mesto.

BEOGRAĐANI, BIĆE SPEKTAKULARNO! Najslađa BEBI TRKA ponovo u gradu- SUTRA PUZIJADA!

Oragnizatori su izrazili zadovoljstvo odzivom volontera, i ukazali da je u cilju zaštite životne sredine potrebna i edukacija kako bi rešili ovaj težak zadatak.

Podršku su pružile i ekipe gradskih preduzeća „Zelenilo-Beograd“, „Gradska čistoća“, kao i vodoprivredna preduzeca „Beogradvode“ i „Galovica“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter