8°C

Beograd

Photo: Printscreen Google Street view

Izvor: Telegraf

NIKAD VEĆA NAVALA: Oboren rekord prijavljenih studenata na FON

Na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu ove godine oboren je rekord po broju prijavljenih kandidata - 2.299, što je najviše ikada zabeleženih prijava za taj fakultet.

Dekan FON-a Milan Martić rekao je danas da je posebno zadovoljstvo što se prijavljuju odlični kandidati, od kojih su, kaže, 370 nosioci Vukove diplome, a ukupno 1.500 njih bili su sa odličnim prosekom u srednjoj školi.

ZAVRŠEN PRVI DAN MALE MATURE! Ovo su rešenja testa iz srpskog jezika

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nakon današnjeg testa iz matematike, koji su budući brucoši polagali na Beogradskom sajmu, sutra će 420 kandidata testirati znanje i iz opšte informisanosti.

Martić kaže da matematiku moraju da polažu svi zainteresovani kandidati, a ukoliko se kandidati opredele i za opštu informisanost, onda se raspoređuje bodovanje.

Dekan FON-a navodi da se upis vrši od 5. do 8. jula i kako kaže, očekuje da kandidati dobro urade prijemni ispit.

- Danas je jedan značajan datum u srpskoj istoriji. Želim da kandidatima ovo bude pozitivan datum i da upišu željeni fakultet. S obzirom da su znanja naših studenata veoma cenjena, želim im da ostvare odlične karijere - poručio je Martić.

Drugi i treći upisni rok predviđen je za septembar, a Martić kaže da ta opcija zasigurno neće biti ostvarena, jer nakon prvog upisnog roka neće biti mesta.

- Nažalost bar 1.000 odličnih kandidata koji žele da studiraju FON, neće moći da se upišu i mi očekujemo danas da će Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta doneti odluku o proširenju kvote na naša dva studijska programa, tako da ćemo umesto 840 studenata, moći da upišemo 980 već u prvom upisnom roku - rekao je Martić.

Prijemni ispiti na Beogradskom univerzitetu traju do 1. jula.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar