32°C

Beograd

Photo: tanjug strahinja acimovic

Izvor: Novosti

DA JE KIŠA PADALA CELU NOĆ PONOVILA BI SE 2014. GODINA! Šapić o nevremenu koje je pogodilo glavni grad

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obratio se građanima Beograda zbog nevremena koje je pogodilo glavni grad.

OTVOREN RENOVIRANI BAZEN U MLADENOVCU: Prisustvovao i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić (FOTO)

On kaže da je sinoć u Zemunu palo 120 mililitara kiše po metru kvadratnom, a u Novom Beogradu više od 80 mililitara. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

- Da je kiša padala celu noć, u nekim delovima grada bi se ponovila 2014.godina.

Sve komunalne ekipe bile su celu noć na terenu. Inače, prosek padavina za ceo jul mesec je 30 mililitara po metru kvadratnom- rekao je gradonačelnik Šapić.

- Nismo sinoć vodili kamere i snimali se dok smo cele noći bili na terenu, a bilo je više od 400 ljudi. Količina kiše koja je juče pala nije zabeležena ni 2014.godine. Padavine su počele juče oko 18 časova, a prema procenama u centru grada je palo između 40 i 50 mililitara kiše po kvadratnom metru, a na obodu je išla i više od 50. Sve iznad 20 militara po kvadratu tretira se kao nepogoda. Prosek padavina za jul do sad je bio 30 mililitara mesečno. Juče je za tih par sati palo prosečno 50, a u Zemunu 128 mililitara po kvadratnom metru, toliko nije palo nikada! Na Novom Beogradu 86, Vračar 70- naveo je on. 

U određenim delovima grada lilo je kao iz kabla, a bilo je delova Beorgada gde uopšte nije bilo toliko padavina. Mi smo juče od RHMZ dobili obaveštenje u 21.24 časova. Znate, moji savetnici i ja još nismo ovladali veštinom čitanja budućnosti, naročito ne prognoziranja vremenskih nepogoda. Da li je to njih iznenadilo, verovatno jeste. Ako su vremenske nepogode takve da oni nisu mogli bar sat vremena ranije da nam na to ukažu, onda je teško ići ukorak sa situacijom na terenu. U 21.24 sati u nekim delovima grada već je počelo da se smiruje. Ukupna količina padavina koja nam je prognozirana tada bila je do 30 mililitara. Nije sada važno ko je za šta kriv, na vreme ne možemo da utičemo. Ali je važno za ubuduće, da svi budemo pripravni kada su ovakve vanredne situacije- rekao je Šapić.  

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar